copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Lotus Driver Training Experience

Arno en ik hebben vorig jaar voor een dagje een Elise gehuurd bij Budget (zie Lotus Elise). Het rijden daarin was zo gaaf, dat we besloted hebben naar de UK te gaan om daar de Lotus Driver Experience Training te gaan doen. Op een gesloten circuit is het veel veiliger om een idee te krijgen wat er mogelijk is met zo'n auto en naturlijk om je rijvaardigheid te verbeteren.

Nadat we ons hadden ingeschreven voor de cursus ontvingen we wat meer informatie:

Tijdens deze cursus is het dragen van een helm verplicht. Dus zijn we gaan zoeken naar een geschikt type. Mijn eigen helm moet sowieso vervangen worden (ouder dan 5 jaar) en Arno wil ook graag een eigen helm. Nadat we op een aantal websites hadden gekeken en een aantal kartshops hadden bezocht, hadden we nog steeds niet gevonden waar we naar zochten. Gelukkig was er een winkeltje in Belgie die Simpson helmen verkoopt. Dus daar zijn we heen gegaan en hebben we twee helmen besteld. Ze zouden ruim op tijd, voor het weekend van de cursus, binnen moeten zijn. Helaas was er juist met dit type helm een leverings probleem, waardoor de helm pas in juni geleverd wordt. Dus geen eigen helmen tijdens de cursus :-(.

Aangezien ik een grote maat helm nodig heb (XXL, dus ongeveer maat 64/65) heb ik m'n eigen helm maar meegenomen, om zeker te zijn dat ik in iedergeval mee kon rijden, voor het geval ze geen helm in mijn maat hebben.

Arno heeft gereserveerd voor de reis die zou zijn van 26 mei t/m 28 mei. Hier is een overzicht van deze drie dagen:

Zaterdag 26 mei
Zondag 27 mei
Maandag 28 mei