copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Lotus Driver Training Experience

Maandag 28 mei

Gelukkig konden we vandaag wat uitslapen vandaag, aangezien gister toch wel vermoeiend was. We hebben zo rond 08:00 ontbeten in het hoten en om ongeveer 09:00 ons uitgeschreven. We wilden ergesn gaan karten. Het weer was redelijk (er was maar een klein beetje regen) dus besloten we naar een buitenbaan te gaan Ellough Park Raceway. We zijn de ringweg van Norwich af gegaan naar de A146, daarna de B1127 en uiteindelijk (na wat zoeken) hebben we het circuit gevonden.

Er waren erg veel mensen, inclusief een complete pit waar hard werd gewerkt aan de karts. Er was een race bezig toen we aankwamen, dus we zijn even gaan kijken. Blijkbaar was er een evenement gaande.

Er waren een hoop verschillende karts, kleine karts voor kinderen ( waarschijnlijk tot een jaar of 8), verschillende snelheid klassen, tweetaks en viertakt en zelfs karts met versnellingen!


De tweetakjes roken een beetje.

Soms was het erg druk

Een overzicht van het circuit.

Veel rook tijdens de start

Een van de viertaks karts, erg gaaf geluid overigens.

De voorste is kapot, maar wordt netjes geduwd.

Een van de karts met stroomlijn en versnellingsbak

Ze gaan echt hard.

En soms gaan ze te ver.

Nadat we gekeken hadden welke andere kart circuits er zijn in Norfolk en gezien de tijd die we beschikbaar hadden hebben we besloten naar Duxford te gaan, naar het Imperial War Museum. We hebben de A146 terug gevond, daarna de A143 richting Bury St. Edmunds. Daar hebben we de A14 richting Cambridge genomen en daarna de A11. Daarvandaan rijd je in een keer door naar Duxford.

Het museum is erg indrukwekkend. Het is een compleet vliegveld met 5 hangaren, geulvd met vliegtuigen. En er zijn zelfs nog vliegtuigen buiten. De hangaren zijn erg groot, sommigen met vliegtuigen waar nog aan gewerkt wordt.


Mig

Hewey

F4 Phantom

Natuurlijk een echte brandweer auto.

Saab

Corsair

Hoe heet deze ook al weer?

Hind

Blackbird

Harrier

Rond 15:30 zijn we richting Harwich vertrokken. We hebben de M11 genomen (gewoon om te zien hoe een britse snelweg eruit ziet, vrij saai dus...), en zijn bij Birchanger via de A120 naar Harwich gereden.

We hadden weer mazzel, we waren te vroeg EN het veer had vertraging. Dus we hebben een tijd moeten wachten...

We kwamen ongeveer een half uur te laat in Hoek van Holland aan. En natuurlijk was daar ook nog een MKZ controle. De controle is trouwens vrij saai. Ze vragen alleen maar of je iets bij je hebt wat niet mag, maar controleren zelf niets.
Gelukkig was de A12 weer verlaten, dus dat deel van de reis kostte niet veel tijd....