copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Lotus Driver Training Experience

Zaterdag 26 mei

Zaterdagochtend, om 05:40 (veel te vroeg ;-), kwam Arno me ophalen in Waddinxveen met z'n Volvo en zijn we vertrokken richting Hoek van Holland. Het was lekker rustig op de A12, dus we hebben goed gebruik kunnen maken van de T4 motor in de Volvo ;-)

Nadat we in Hoek van Holland waren aangekomen hebben we een tijd moeten wachten voordat we door de controle heen waren (wat kunnen mensen traag zijn op zaterdachochtend ;-)
Nadat we door de controle waren moesten we wachten op de douane, en daarna nog een tijd voordat het eigenlijke inladen zou beginnen.

Gelukkig vertrok de boot op tijd en was het ook lekker rustig. Bovendien is de discovery lekker vlot. Toen we uiteindelijk op kruis snelheid waren kregen we van de kapitein te horen dat we ongeveer 80 km/u gingen.

Na onvgeveer 3,5 uur kwamen we in Harwich aan. Na het uitladen hebben we eerst onze route uitgestippeld.

We zijn begonnen op de A120 richting Colchester. Nadat we gestopt waren om te lunchen (bij een van de Little Chef's, die overigens vrij goed zijn) en een betere kaart hebben gekocht (the great britain road atlas, erg goed) zijn we verder gegaan op de A12 richting Ipswich en daarna de A140 tot we bij Norwich aankwamen. Toen we bij de buitenring van Norwich aankwamen begon de route beschrijving van Shell Geostar een beetje vaag te worden, dus hebben we ook nog maar een kaart van Norwich gekocht. Norwich heeft erg veel eenrichtingsverkeer dus een goede kaart is geen overbodige luxe.
Gelukkig hebben we het hotel in een keer gevonden (met dank aan Arno die ineens DE aanwijzing op de weg zag staan ;-). Het Maids Head hotel heeft een prive parkeerplaats achter het hotel, dus parkeren was geen probleem.

Na ons te hebben ingeschreven hebben we de bagage in de kamers gezet. De kamers waren erg netjes, maar wel een beetje luidruchtig (daar kwamen we 's avonds pas achter).
Aangezien we zeker wilden weten dat we de volgende dat optijd bij Lotus zouden aankomen, hebben we besloten er deze middag alvast heen te rijden. Hadden we gelijk de mogelijkheid om even wat foto's te nemen.

Het moeilijkste deel van de route was om weer uit Norwich te komen. Na wat rondgedwaald te hebben vonden we de afslag richting de A140. Na wat rijden hebben we de afslag naar de B1135 genomen. Gelukkig kwamen we er optijd achter dat het de verkeerde was en dat we de volgende afslag naar de B1135 moesten hebben ;-). Dat was duidelijk wel de juiste:

Nadat we een stukje hadden gereden op de B1135 kwamen we aan de linkerkant Potash Lane tegen en vonden we al snel de ingang naar Lotus.

Er stonden zelfs was Elises opgesteld achter een hek:

De tweede van links heeft duidelijk het sport onderstel; hij staat nog dichter bij de grond ;-).
We hadden wel verwacht dat er veel Lotus auto's op het parkeerterrein zouden staan, maar dat bleek niet het geval:

Nadat we nog wat foto's hadden genomen zijn we weer terug gegaan naar Norwich. Aangezien het nog wat vroeg was om te gaan eten, heeft Arno z'n notebook even opgezet, met speakers, zodat we een DVD konden kijken (erg handig, zo'n verplaatsbare bios). Eerst zijn we nog even wat boodschappen wenzen doen (wat dringen en eten halen). Het viel nog tegen op een supermarkt te vinden, maar na wat zoeken kwamen we een Tesco's tegen. Na de film zijn we gaan zoeken naar een leuk restaurant. Ook dat bleek tegen te vallen. We kwamen alleen een Burger King, Mc Donnalds en een Pizza Hut tegen. Dus dan maar naar de Pizza Hut. Na het eten zijn we gelijk gaan slapen, aangezien we morgen vroeg weer op moesten.