copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Trehörningsjö (S) naar Borgsjöbyn (S)

Gevonden WLAN punten

Vrijdag 13 juli 2007

Vanmorgen waren er weer interessante wolkjes in de lucht. En niet lang nadat we onderweg waren begon het inderdaad te regenen.

Maar het bleef gelukkig bij buien. Hier en daar hebben we zelfs stukken zon gehad. Onderweg nog een paar leuke foto's kunnen maken van de omgeving.

Met de lunch hebben we nog een droog plekje kunnen vinden. Daarna zijn we doorgereden op de 87 en voor Hammarstrand zijn we gestop bij de Döda fallet, de dode waterval.

Dit is een waterval die tot ergens in de 19e eeuw heeft bestaan. Men was hier in die tijd nogal bezig met het omleggen van rivieren. Bij deze is dat een beetje mis gegaan met als gevolg dat de waterval (met een hoogte van ruim 30 meter) nu geen water meer bevat. Je kunt door het terrein lopen over een houten bruggenconstructie.

Het is leuk om de rivierbedding van dicht bij te zien. Je ziet duidelijk wat het water heeft gedaan met de stenen. Hier en daar heeft het zelfs gaten in de stenen geslepen.

De waterval zelf stroomde vroeger hier vanaf.

Wat er nu overblijft is niet meer dan een paar kleine stroompjes water die soms tussen de stenen terug te vinden zijn.

Tussen al de stenen ligt ook nog een speciale koningssteen. Hierop hebben verschillende koningen hun naam geschreven.

We hebben de 87 hierna verder gevolgd. Bij de dode waterval hebben we prima weer gehad, maar uit m'n raampje zag ik dit voorbij komen.

En kort daarna kwam het inderdaad met bakken naar beneden zetten.

Toen we in Hammarstrand aankwamen was het weer al een stuk beter. Daar bleek overigens een soort rommelmarkt aan de gang te zijn. We konden stapvoets tussen het publiek door rijden.

Daarna hadden we weer stralend weer.

Net het laatste stukje wat we binnendoor hebben gereden kregen we te maken met een stuk slechte weg. Later bleek hij zelfs opgebroken te zijn voor 12km. Als ze aan de weg werken doen ze dat gelijk goed hier in Zweden. Dat rijdt overigens vrij irritant. Zeker in mijn auto met de harde vering komen de trillingen erg hard door.


Aangekomen in Borgsjöbyn hebben we een huisje genomen. De eigenaar spreekt overigens Nederlands, maar dat verwacht je natuurlijk niet :).

Nadat we alles binnen hebben gezet zijn we eerst even boodschappen wezen doen. Daarna even eten koken.

En nog even het notebook aangezet met de tv ontvanger om de weersvoorspelling op te vragen.

We willen morgen richting Noorwegen gaan. Maar daar ziet het er niet heel geweldig uit. Aangezien we toch Trollstigen over willen gaan we toch maar die kant op, zeker aangezien de tijd wat minder wordt.

Zoals gebruikelijk ook nu weer aandacht voor onze auto's. Maar deze meneer had het niet door dat ik hem op de foto heb gezet.

Vorige dag - Volgende dag