copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Borgsjöbyn (S) naar Røros (N)

Gevonden WLAN punten

Zaterdag 14 juli 2007

Vanmorgen wat later op. De receptie zou pas om 09:00 open zijn. Na ontbeten, gedouched en ingepakt te hebben waren we zo 09:45 bij de receptie. Maar die bleek dus pas om 10:00 open te zijn. Na even wachten wat het dan rijden, bezine tanken en dakje eraf!

De route gaat naar Noorwegen. Onderweg nog een paar leuke plaatjes geschoten.

Voor de lunch zijn we nog voor Vemdalen even gestop op een parkeerplaats. Vreemd genoeg hier in de buurt geen last van muggen, maar vooral van vliegen.

De lucht begon er tegen 13:00 wel wat minder uit te zien en kort daarna hebben we de auto's aan de kant gezet om de dakjes erop te doen.

Vanmiddag toch nog een set eigenwijze rendieren tegen gekomen. Deze bleven ondanks alle auto gewoon lekker midden op de weg lopen.

Net na 14:30 zijn we de grens met Noorwegen over gereden.

Het blijft ook wel opvallend dat de omgeving in Noorwegen veel anders is dan in Zweden en Finland. Hier nog een paar plaatjes.

Het rijden is hier ook wel leuk. Weer lastig om vast te leggen met een hand, maar toch weer een poging gedaan bij een grappig stukje.


We zijn doorgereden naar Røros om daar boodschappen te doen bij een Coop Mega. Voor de zekerheid ook eten ingeslagen voor zondag, aangezien de supermarkten in Noorwegen wat vaker de neiging hebben om dicht te zijn op zondag.

Daarna naar de camping in Røros gereden en daar een huisje genomen. Nog niet eens gekeken wat voor weer het wordt, want voor NOK 250 zet je niet twee tenten op.

Even eten gemaakt.

En als toetje een pak Tjukkmjolk. Moet natuurlijk ook wel, want dat wordt gemaakt in Røros!

Deze melk is een stuk dikker als normale melk, maar het is nog wel goed schenkbaar.


Na het eten nog even website bijwerken en wat relaxen. Morgen richting Trollstigen!

Vorige dag - Volgende dag