copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Älvdalen (S) naar Frösö

Geen WLAN punten vandaag

Dinsdag 3 juli 2007

Vanmorgen om 07:30 op, iets later dan normaal aangezien de receptie hier pas om 09:00 open gaat. Om 09:00 stonden we dus inderdaad netjes voor de deur om de sleutel in te leveren en onderweg te gaan. Eerste deel van de reis was naar de waterkracht centrale in Trängslet. Onderweg daarheen bleek mijn PDA problemen te krijgen, dus ik zat zonder navigatie. Maar gelukkig hebben we natuurlijk meerdere PDA's. Eerst even gekeken bij de waterkracht centrale. Aan de ene kant van de stuwdam een groot meer en aan de andere kant geen zichtbare uitstroom, die zit 4km verder.

De centrale levert 628GWh per jaar, best significant dus.

Aangekomen bij de auto's even naar de PDA gekeken. Blijkt een probleem te zijn in de houder. De spoel die erin zit is los gekomen van de printplaat. Helaas hebben we geen soldeerbout bij ons. Vanavond maar even kijken of er wat aan te doen is.

Net voor de lunch zijn we gestopt in Särna om naar een kerkje te kijken. Wel grappig om te zien, gebouwd van hout in de 17e eeuw. In de loop van de jaren blijkbaar ook nog vergroot.

Toen we weer in de buurt van de auto's kwamen was het weer een bekend tafreel.

Na de lunch een tweede kerk bezocht en wel in Vemdalen. Dit is een 8-hoekige kerk met een gescheiden toren.

Daarna zijn we door gegaan naar de Hovertberget op 548 meter hoogte. Natuurlijk ook hier weer een mooi uitzicht.

Hierna zijn we doorgereden naar de camping in Frösö. Daar tenten opgezet, er waren geen hutjes meer vrij.

Na boodschappen doen en eten even gekeken hoe we nu het beste kunnen gaan rijden. Volgens de weersvoorspelling zou het goed weer moeten blijven, ook in Noorwegen. Dus morgen gaan we proberen meer Noorwegen in te gaan.

Vorige dag - Volgende dag