copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Inari (F) naar Rovaniemi (F)

Zondag 31 juli 2005

Vanmorgen maar een uurtje eerder eruit gegaan. We zitten natuurlijk in Finland en daar staat de klok 1 uur later. Dus om de drukte bij de douche voor te zijn maar een uurtje eerder op. Bijkomend probleem was wel dat het 's nachts redelijk koud was geweest, dusja, echt veel geslapen had ik niet. Arno had zo rond 02:00 een temperatuur gemeten van 5 graden.

Wonder boven wonder was het zelfs droog. Dus na het douchen en ontbijten konden we voor de verandering op ons gemak alles droog inpakken.

Het uitzicht vanaf onze plek op de camping was trouwens wel erg mooi.

Daarna was het tijd om te gaan rijden. Weer was in iedergeval zo goed dat de dakjes eraf konden.

Onderweg geen regen, was echt heerlijk weer. Wel was de temperatuur een beetje laag, zo rond de 14 graden. Maar wanneer de zon scheen was het erg lekker.

Onderweg nog even een afslag genomen, kwamen we uit bij een monument. Opzich niet heel erg spannend, maar toch maar even een fotootje genomen.

Onderweg zijn we echt heel erg veel rendieren tegengekomen. Op een gegeven moment zelfs een foto kunnen maken. Rijdend was het wel heel erg lastig, dus maar even gestopt.

Zo rond de middag kwamen we een souvenier/cafe tegen waar ze gerookte vis verkochten. Wij naar binnen gegaan om gerookte zalm te kopen. We moesten nog even 15 minuten wachten aangezien de zalm nog aan het roken was. Ondertussen op de tv even een stukje gegeken van de nieuwe GP series. Na 15 minuten twee moten gekocht en langs de kant opgegeten.

Na de lunch weer doorgereden richting Rovaniemi. Daar zijn we naar de kerstman geweest. Kort samengevat een soort van souvenier winkelcentrum met als thema de kerstman. Het leuke is dat het ook weer precies op de poolcirkel zit.

Na de kerstman zijn we naar een camping opzoek gegaan. Daar eerst de tenten opgezet en toen gelijk wat gaan eten.

Na het eten even een wandeling gemaakt. Toen we over een brug daar aan het lopen waren hadden we mooi uitzicht op onze plek op de camping. Het grappige was dat onze achterburen blijkbaar de auto's erg interssant vonden. Ze stonden namelijk gelijk klaar voor een foto pose toen we weg waren :).

De bruggen waren ook wel mooi. Precies 1 aan elke kant van de camping, dus we konden we precies een rondje lopen.

Op de weg terug kwamen we zelfs nog grafitti tegen, dat hadden we niet verwacht in Finland.

Als voorbereiding voor morgen heeft Arno alvast de krik uit de neus van de auto gehaald. Mochten we dan morgen gelijk bij de lokale banden toko nieuwe achterbanden voor de Elise kunnen krijgen, hebben we tenminste een krik bij de hand die laag genoeg is.

Daarna nog even aan het website sleutelen kwamen nog twee andere buren langs om naar de auto's te kijken. Helaas spraken die alleen fins, dus dat was erg lastig communiceren. Maar toen hij eenmaal even in de Elise mocht zitten was hij helemaal blij.

Vorige dag - Volgende dag