copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Kautokeino (N) naar Stabbursnes (N)

Vrijdag 29 juli 2005

Afgelopen nacht prima kunnen slapen rond 07:00 wakker, waarschijnlijk door de vrij lage temperatuur. De regen is gelukkig opgehouden vanmorgen, dus we konden lekker droog de auto's inladen, na ontbijt en douche.

Daarna wilden we de sleutel van de kamer inleveren. Maar helaas bleek de receptie niet open. Blijkbaar is het hier dus meer de gewoonte om de sleutel dan maar in een bak bij de deur te deponeren.

Daarna zijn we onderweg gegaan richting de Noord Kaap. Het was al redelijk fris toen we onderweg gingen, 8 graden. Onderweg zijn we een hoop leuke wegen tegengekomen. Let ook op hoe je in het verloop ziet dat de begroeing steeds minder wordt.

Om een beetje een idee te geven hoe het rijden hier is kun je hieronder een filmpje ervan zien (klik op het plaatje).


Ik heb nu eindelijk ook nog een foto kunnen nemen van het type snelheidscamera wat je in scandinavie ziet, iets anders dan we in nederland gewend zijn.

Hier en daar kom je ook nog wat verdwaalde sneeuw tegen op de bergen.

Sommige mensen zijn erg fanatiek die je tegenkomt. Zo was er een aan het wandelen van Gibraltar naar de Noord Kaap (helaas geen foto), aan het fietsen en aan ander was aan het lang laufen.

Even een tussenstop gemaakt om de benen te strekken. Erg mooi plaatsje aan een van de fjorden aan de noordelijke ijszee.

Toen even gestopt voor eten. Helaas was het al zo hard aan het waaien en regenen dat het niet te doen was om dat buiten te doen. Dus maar even in de auto blijven zitten.

Daarna weer doorrijden richting de Noord Kaap. Op een gegeven moment wordt het dus een aantal tunnels door rijden. Een van de langste hiervan is een tol tunnel (die verbind het vaste land met het eiland Magerøya). Kosten met de auto zijn 140 kronen (enkele reis).
Tja, en wat verwacht je wanneer je met twee auto's door een tunnel gaat rijden? Juist, even luisteren naar het geluid :) (klik voor filmpje).


Toen kwamen we op de Noord Kaap. En ja, helaas, weer een probleem met tom tom. Blijkbaar is men best wel ver gegaan met het besparen van ruimte door de kaartinformatie te comprimeren. De Noord Kaap staat namelijk net niet op de kaart...

Na een tijd te hebben moeten wachten bij de "ingang" naar de Noord Kaap (toegangs prijs 190 kronen), gelijk even een fotootje genomen van de GPS coordinaten daar :).

Op de Noord Kaap was het dus nog ietsjes kouder dan toen we net waren vertrokken..

Helaas zat het weer niet mee. Het was echt bijna storm, minimaal windkracht 7, waarschijnlijk zelfs wel 8 en volop regen.
Het was dus de auto parkeren (helaas kan je niet meer met de auto bij het monument komen), en zo snel mogelijk naar het gebouw rennen. Eenmaal binnen natuurlijk naar de achterkant om even wat foto's te schieten voor zover dat ging.

Na nog even door de souvenir winkel te zijn gelopen om wat ansichtkaarten te kopen zijn we er maar vandoor gegaan. Net op tijd zo te merken, want er kwamen juist weer wat busladingen toeristen aan.
Toen koers gezet naar Lakselv, naar de camping. Helaas bleek deze vol te zijn toen we daar aankwamen. Dus toen maar een stukje terug gereden naar Stabbursnes. Daar was gelukkig nog wel ruimte vrij. Aangezien het weer nog steeds bagger was hebben we maar weer een huisje genomen.

Eerst maar even koken..

Daarna alle vuile was bij elkaar gezocht en in de wasmachine gedaan. Helaas bleek bij het over gooien van de was in de droger dat deze pas na 22:00 klaar zou zijn en dan is het gebouw gesloten, dus we kunnen de was pas morgenochtend ophalen helaas..

Daarna nog even aan het website werken, route bepalen voor morgen en naar bed.

Vorige dag - Volgende dag