copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

ECU informatie

Deze pagina bevat informatie over de ECU die gebruikt wordt op de Z22SE motor in de Opel Speedster en de Vauxhall VX220.

Tuning

Het tunen van de ECU is iets vaags voro veel mensen. Hieronder staan wat links naar kennis die is opgedaan bij het kraken en testen van de ECU.

Hieronder staan links naar demonstraties van de PC software in combinatie met de wijzigingen die Peter gemaakt heeft in de ECU software.

Bekende foutend

Het lijkt erop dat er een fout zit in de ECU met betrekking tot de OBD2 interface. Wanneer de belasting van de ECU door de OBD interface toeneemt, kan het zijn dat de motor soms "hikt". Dit lijkt erger te worden wanneer de belasting op de OBD2 interface toeneemt. Het lijkt erop dat dit te maken heeft met een fout in de software die betrekking heeft op het afvangen van interrupts.
Let op bij het gebruik van dataloggers via de OBD2 bus of ScanGauge achtige hardware, wanneer de auto meer op de limiet wordt gereden! Wanneer een hik in een bocht gebeurd kan dit nare gevolgen hebben.

Mode 21 Pid 1

Deze mode wordt veelvuldig gebruikt de de Tech2 diagnose software. Het is een erg nuttige mode voor het loggen van gegevens, aangezien alle data als 1 snapshot wordt gepresenteerd op hetzeldfe tijdstip. Wanneer deze mode gebruikt wordt kan data gelogd worden met een frequentie van ongeveerd 3Hz. Dat betekend dat alle variabelen 3 keer per seconden uit te lezen zijn, wat een grote verbetering is t.o.v. het opvragen van losse variabelen.

Mode $21 informatie