copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Gaupne (N) naar Hol (N)

Gevonden WLAN punten

Dinsdag 17 juli 2007

Vanmorgen was het helaas niet zulk geweldig weer en dat was ook voorspeld voor de hele dag.

Maar gelukkig zitten wij nog goed in onze auto's. Als je naar het pracht exemplaar van de buren kijkt, is die waarschijnlijk een stuk minder droog in dit weer.

Na ontbijt, douche en inpakken was het weer onderweg niet veel beter.

Aangezien we naar Flåm gaan om daar een stukje met de trein te rijden is het weer natuurlijk niet zo belangrijk vandaag.
Tegen 10:00 kwamen we aan bij het pont.

Na een kort stukje varen was het weer rijden. En daarmee het begin van een hele berg tunnels. De eerste die we door gingen was bijna 8km. Daarna kwam de langste die we deze reis gehad hebben, 24.5km!

Deze tunnels zijn ook wat uitgebreider. Ze hebben zelfs snelheidscamera's en de lange tunnel heeft zelfs nog een 3 tal grote ruimtes onderweg die op een speciale manier zijn verlicht en waar je kunt pauzeren.


Net na 11:00 kwamen we aan bij de spoorlijn. Helaas bleek de trein compleet vol te zijn geboekt en was de eerste mogelijkheid pas na 16:00! Dat is voor ons geen optie, aangezien we dan niet meer goed uitkomen voor een camping. En met dit weer wil je wel een huisje zien te krijgen.

Een van de redenen dat het zo druk is op de trein kan waarschijnlijk wel dit schip zijn. Als er maar een deel van de reizigers mee gaat op de trein dan schiet dat natuurlijk wel op.

Gelukkig hebben we nog wel iets gehad aan deze tussenstop. Op hetzelfde terrein is een kleine Coop, dus daar hebben we even boodschappen gedaan.

Onderweg naar onze lunch stop was het nog steeds regen. Maar doordat we nu weer wat hoger zaten waren er wel mooi plaatjes van wolken die rondom de bergen zitten.

We zijn ook nog een speciale tunnel tegen gekomen. Deze heeft maar 1 rijstrook. Dus je moet voor het verkeerslicht wachten tot verkeer van de andere kant gepasseerd is.

Toen het bijna droog was zijn we snel gestopt. Direct aan de weg was een klein terrein met wat garageboxen. Daar even gestopt en snel wat boterhammen gegeten.

Even na 13:00 kwamen we de eerste potentiele camping tegen.

Gelijk maar even gevraagd of ze nog een goedkoop klein hutje beschikbaar hebben. De Nederlandse eigenaar vertelde er een vrij te hebben voor twee personen voor NOK 250. Die hebben we dus gelijk maar genomen.

De uitrusting is voor deze prijs wel heel netjes! Kookplaat, koelkast, stapelbed, tafel met stoelen. Net na het overbrengen van de spullen uit de auto begon het gelijk weer te hozen.

De eigenaar van de camping blijkt ons eerder te hebben gezien. In 2005 stond hij precies op dezelfde dag als wij op de camping in Rovanimi, Finland. Het blijft een klein wereldje :).

Later op de middag nog even wat boodschappen gehaald bij de lokale supermarkt. Aangezien we nu een koelkast hebben kunnen we nog even wat melk halen.

Vorige dag - Volgende dag