copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Skibotn (N) naar Gällivare (S)

Gevonden WLAN punten

Zondag 8 juli 2007

Om nog een idee te geven hoe donker het wordt op de locatie waar we overnacht hebben, deze foto is afgelopen nacht gemaakt. En nee, hij heeft gewoon een normale sluitertijd.

Vanmorgen was het weer goed weer! Na ontbijt, douchen en de auto's inpakken was het weer onderweg zonder de dakjes.

Vandaag niet een erg interessante route. Groot stuk E8 wat al snel door Finland gaat.

Het blijft wel opvallend hoe anders het landschap en de wegen zijn in Finland. Nu zaten we ook wel vrij hoog, maar het is wel duidelijk dat de begroeiing toch wat anders is.

Het weer was wel prima om te rijden. Het was wel wat fris, ongeveer 15 graden. Maar met de verwarming een beetje aan en zittend in het zonnetje was het prima uit te houden.

Onderweg nog wel een paar aardige stukjes. Alhoewel het aantal bochten natuurlijk wat minder spectaculair zijn, maar daar is het dan ook een grote doorgaande weg voor.


Gisteren waren we nog bang dat de rendieren waren uitgestorven. Maar blijkbaar zijn ze er nog wel in Finland! Vandaag eindelijk de eerste gezien.

Maar nadat we de grens met Zweden weer over waren gegaan, moesten de Zweedse rendieren blijkbaar ook weer van hun laten horen.

In Gällivare boodschappen gedaan bij de Coop Forum. Daarna doorgereden naar de camping. Prijs van een hutje scheelde 3 euro met die van 2 tenten. Gezien het weer hebben we maar voor een hutje gekozen.

Nog even naar de lokale VVV gereden en daar een bezichting van een mijn in Malmberget. Morgenochtend om 09:30 vertrekt de bus er naar toe.

Vorige dag - Volgende dag