copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Gronge (N) naar Korgen (N)

Geen WLAN punten vandaag

Donderdag 5 juli 2007

Vanmorgen weer normale tijd op, eerst ontbijten, douchen, tent opruimen en onderweg. Vandaag opzich een weinig spannende rit, is een voorlopertje op de trip over de R17. Om daarmee te starten moeten we een beetje in de buurt komen. Dat is niet zo'n lange route, ongeveer 300km over de E6, dus niet zo spannend (weinig andere opties).
Gelukkig weer prima weer, lekker het dakje eraf.

Erg blij dat het de hele tijd droog is, maar het is in Scandinavië blijkbaar wel hetzelfde als in Nederland. Of je regent van de weg, of je brand eraf :) Het is de afgelopen dagen vrij constant 30 graden.

Tijdens een tussenstop nog es ff naar de voorkant van de auto gekeken. Vanmorgen nog wel even de voorruit schoon gemaakt, maar de rest van de auto is redelijk kansloos. Zie hier het resultaat van nog geen week rijden.

Er is trouwens wel redelijk wat contrast. Wij rijden rond in 30 graden, in de verte zie je de bergtoppen met sneeuw erop.

Nog even wat oponthoud gehad door wegwerkzaamheden. Ze zijn stukken van de E6 aan het voorzien van een dikke laag nieuw asfalt. Kan geen kwaad overigens, sommige stukken hebben flinke hobbels erin zitten.

Onderweg is het vooral beetje touren, hieronder een indruk van het rijden.


Tijdens de lunch er nog even aan gedacht om een fotootje te nemen van de bananenpasta. Zoals te zien, het lijkt meer op echte banaan, en zo smaakt het ook :)

Na de lunch was het nog maar een klein stukje rijden naar de camping. We kwamen net voor de camping nog wel even door een tunnel van ruim 8.5km (deze stond trouwens niet op de TomTom kaart, blijkbaar dus redelijk nieuw).


Het temperatuur verschil is overigens aanzienlijk. In de tunnel gaf de thermometer 14 graden aan, en toen we er weer uit kwamen 29.

Kort daarna kwamen we bij de camping aan, net na 13:00. Maar de receptie bleek daar niet open te zijn.

Wat te doen? Nou, dat is vrij simpel, je neem een enveloppe, daar schrijf je je naam op en kenten van de auto. Je stopt daar het geld in en die doe je in de brievenbus :). Daarna ga je gewoon lekker een plaatsje opzoeken op de camping.

Tenten weer opgezet op een mooi plaatsje. Wel vrij direct in de zon, maar daar was geen ontkomen aan.

Het uitzicht is trouwens wel erg leuk vanuit de tent.

Daarna in Arno z'n Elise gestapt en onderweg gegaan naar Mo I Rana. We hopen hier een soldeerbout te kunnen kopen om de houder van mijn PDA te repareren zodat ik ook weer navigatie in mijn auto heb. Na veel gezoek in verschillende winkels geen soldeerbout kunnen vinden. Als laatste nog bij TV Huset geprobeerd.

Daar hadden ze er geen een te koop, maar we mochten wel gebruik maken van de werkplaats! Dat was natuurlijk helemaal mooi. Even de houder uit elkaar geschroefd, het spoeltje weer overnieuw vast gezet en alles weer in elkaar.

Bij terugkomst getest in de auto, en het werkt weer perfect! Met hartelijke dank aan TV Huset in Mo I Rana!

Op de camping aangekomen eerst even koken en eten. Daarna gekeken hoe de route morgen moet gaan. We hebben in Mo I Rana nog even bij de toeristen informatie vertrek tijden en kosten opgevraagd van de veerponten die we moeten nemen. Morgen moeten we dus even optijd vertrekken om het eerste pont te halen. Vanavond dus maar even met de auto's naar het tankstation gereden om alvast af te tanken, dat scheelt morgen weer tijd.

Bij terugkomst nog even relaxen en de fotootjes bijwerken op de website.

Vorige dag - Volgende dag