copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Älvdalen (S) naar Eskilstuna (S)

Maandag 8 augustus 2005

Vandaag zo rond 08:45 weggereden bij de camping. We hadden goed weer, het was droog.

Zoals gewoonlijk (ja, je begint er redelijk aan te wennen als je hier een paar weken rondrijdt) weer wat mooie wegen en uitzichten tegengekomen.

Tijdens een van de tussenstops nog wel m'n nummerbord verloren (gelukkig zag Arno het optijd), maar dat was er natuurlijk ook wel om vragen als je zo parkeert.

Tegen 12:00 kwamen we dan aan in Falun, bij de kopermijn.

Daar hebben we een rondleiding gehad door een (klein) deel van de mijn. Heel erg gaaf om te zien hoe dat er aan toe is gegaan. En ook hoeveel groter het is dan de kobalt mijn waar we geweest zijn. De gids was ook erg goed op de hoogte en kon het e.e.a. leuk uitleggen (later bleek ook dat hij acteur was). Helaas waren de omstandigheden in de mijn dermate slecht (heel erg vochtig, koud en veel "regen") dat ik geen foto's heb kunnen maken.

Na de rondleiding gelijk maar even gegeten en toen onderweg richting Eskilstuna. Ook daar weer erg mooie slingerwegen tegengekomen (ja, het wordt eentonig). Zo te merken vandaag wel een nieuw record gereden, toen de dagteller op de 300km stond gaf de brandstoftank nog steeds 16 liter aan. Nu is die teller niet helemaal te vertrouwen, maar zo hoog heb ik hem nog niet zien staan met 300km op de teller.

Eenmaal aangekomen zijn we opzoek gegaan naar een camping. Het weer zag er goed uit dus we hebben de tenten maar opgezet. Ik voelde me helaas de hele dag al redelijk ziek en ben maar zo snel mogelijk m'n bed in gedoken om wat te slapen. Hopelijk morgen beter.

Vorige dag - Volgende dag