copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Älvsbyn (S) naar Åsele (S)

Woensdag 3 augustus 2005

Vanmorgen om 07:00 weer wakker. Op weg naar centrale toilet gebouw kwam ik de campingbeheerder tegen (was er gisteravond blijkbaar niet). Die meldde dat ie even naar de auto's ging kijken :). Later op de ochtend, bij het inpakken, kwam ie nog even kijken en wilde nog wat details weten.

De weervoorspelling leek inderdaad te kloppen. Het was toen we vertrokken inderdaad droog. Na een klein stukje rijden hebben we eerst even getanked en kwamen toen al snel tot de conclusie dat het dakje er wel af kon.

Zo rond 11 uur even een stop gemaakt, even de benen strekken. Op een gegeven moment viel me op dat aan de overkant van de weg een wat minder normale boerderij stond!

Na de stop zijn we doorgereden naar Arvidsjaur waar ze het een en ander aan stoomtreinen zouden moeten hebben. Helaas leek alleen het seizoen over te zijn, want er was erg weinig activiteit. Maar we hebben in iedergeval nog wat treinen zien staan.

Zo rond 12:30 zijn we even gestopt voor lunch. Heerlijk weer, lekker in het zonnetje op een heerlijk rustig plekje (naja, als je de paar vrachtwagens even vergeet die voorbij kwamen rijden :).

Onderweg zijn we nog een assortiment aan rendieren tegengekomen. Het blijft lastig om ze al rijdend te fotograferen, maar ik wordt er al beter in.

Maar soms zijn ze ook wel erg lastig, maar je kunt ze nog wel zien op de foto (als je goed kijkt :).

En soms lopen ze ook echt in de weg! (klik voor filmpje)


Zo rond 13:45 waren we in Kristineberg. Daar is een ondergrondse kerk en die wilde we graag bekijken. Het bleek alleen dat er alleen rondleidingen zijn en die zijn maar op bepaalde tijden. In ons geval was die van 13:00 dus al begonnen en de volgende was om 15:00. Dus we hebben maar besloten daar niet op te gaan wachten en door te rijden.

We zaten nu iets voor op schema, dus we de route is iets langer geworden. Maar dat betekende ook dat we meer brandstof nodig hadden. Dat was vandaag iets lastiger dan normaal. Bij de eerste pomp bleek de Visa kaart niet te werken (onbemande pomp). De tweede pomp was niet snel gevonden, maar in Lycksele vonden we er uiteindelijk een bij een Volvo dealer. Ook weer een onbemande, maar deze leek de Visa kaart wel te slikken. Het was ook wel nodig:

Normaal zou ik nooit 366km op een tank halen, maar sinds de remap van het motormanagement en het mooie rijtempo hier in Scandinavië, is het verbruik echt erg netjes. Vorige week heb ik al een keer bijna 400km op een tank gehaald voordat er refill in de display komt (minder dan 6 liter).

Als einddoel voor vandaag hebben we gekozen voor Åsele. Maar voordat we daar konden komen via de 365 moeten we wel nog langs wat weg werkzaamheden. Dat betekent hier overigens dat ze over een stuk van 15km gewoon bezig zijn aan het wegdek!

Eenmaal aangekomen in Åsele zijn we eerst langs de camping gegaan. Daar hadden ze gelukkig nog een hut beschikbaar. Niet heel erg goedkoop, maar wel erg groot! Hal, woonkamer, keuken en slaapkamer, inclusief tv, eethoek, bank etc. De meest uitgebreide tot nu toe..

Daarna eerst inkopen gedaan bij de Ica, en als diner vegetarische (was niet helemaal de bedoeling, maar we zagen pas later dat het soja gehakt was) taco's.

Nog even op tv het weer opgezocht. Lijkt nu toch echt slecht te gaan worden. Komende dagen buien en misschien een paar dagen echt regen. Waarschijnlijk vanaf volgende week dinsdag gaat het beter worden.

Vorige dag - Volgende dag