copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Arvika (S) naar Sveg (S)

Maandag 25 juli 2005

Vannacht een stuk beter geslapen, alhoewel we nog steeds om 07:00 wakker waren (zonder wekker).
Eerst maar even douchen, daarna ontbijten en de spullen inpakken. Zo rond 08:30 uitgechecked en onderweg. Vandaag gaat de route naar Sveg, maar eerst naar Nusnäs, waar ze o.a. de houten paardjes maken.

Na zo'n 50km eerst maar even tanken (bij de Uno-x). Normaal het vermelden niet waard, maar deze keer was het wel interessant. Toen Arno ging afrekenen werd ie gevraagd door de kassiere of dit nu race auto's waren, of we bezig waren met een race, waarom we headsets op hadden en, of we gister in de buurt van Karlstad waren geweest, want daar waren twee gele auto's gesignaleerd (!!). We worden in de gaten gehouden!!

Daarna onze weg vervolgd.

Helaas begon het toen alweer te regenen...

Toen begon tom tom ook nog vaag te doen. Tenminste, de kaartinformatie van Zweden lijkt heel erg gedetailleerd te zijn, maar niet zo up-to-date. Een stuk van de 45 is namelijk helemaal verlegd, maar deze nieuwe route is nog niet bekend in de kaart van tom tom. En bij een ander punt werden we een weggetje ingestuurd wat nergens up uit kwam. Voordat we aan het einde waren hadden we al zo'n idee...

Toen we in Nusnäs waren aangekomen zijn we even wezen kijken in een van de werkplaatsen waar de paardjes worden gemaakt. Het is erg indrukwekkend te zien hoe snel de mensen daar met een lintzaag werken.

Daarna worden ze natuurlijk nog geschuurd.

Dan worden ze in de grondverf gezet en geverfd.

Uiteindelijk heb je dan VEEL paardjes!

Na alle paardjes eerst maar even lunchen, het was tenslotte al bijna 13:30. Natuurlijk even van de gelegenheid gebruik gemaakt om een Korv met bröd (hotdog) te nemen. En nog een paar boterhammetjes..

Op weg naar Sveg zijn we ook onze eerste gravel wegen tegengekomen. Even erg goed opletten op de gaten in de weg. Oh, de maximum snelheid is er overigens 70km/u! In het begin denk je dat dat veel te hard is, maar uiteindelijk rij je het zelf ook..

Onderweg hebben we veel regen gehad, en toen we aankwamen in Sveg bleef het ook maar doorgaan. Dus hebben we maar weer besloten een huisje te nemen.

Nadat we het e.e.a. uit de auto's, tussen de regendruppels door naar binnen hadden gekregen hebben we eerst maar even boodschappen gedaan bij de Ica om de hoek voor het avondeten.

Na het eten hadden we nog wat ongenodigde gasten. Buiten de mussen die bij Arno IN (!!) de neus van de auto gingen zitten (helaas geen foto's van), kwamen er ook nog wat zweedse duiven buurten.

Als laatste nog de route plannen voor de volgende dag, website bijwerken, wat relaxen en naar bedje toe.

zwedenVorige dag - Volgende dag