copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Mijn appartement

Inrichting van de woning

Zoals je misschien gezien hebt, ben ik zelf al een paar keer bezig geweest het appartement in te richten. Maar na een aantal keer proberen kwam ik toch tot de conclusie dat ik het beter aan een specialist zou kunnen overlaten. Ik ben nl. kleurenblind en dat heeft meestal tot gevolg dat mijn kleurkeuzes weinig spectaculair zijn, waardoor de inrichting wel eens wat saai zou kunnen worden. En dat past niet echt bij dit appartement.

Een van mijn cirteria was dat de binnenhuisarchtitect geen producten levert of zelf maakt. Op die manier hoop ik een optimaal en dus niet product gebonden advies te kunnen krijgen. Na wat zoeken op Internet heb ik een mailtje gestuurd naar Maria Koopman (zie ook haar nieuwe webpage op http://www.interieurarchitecten.nl, waar ook een deel van mijn ontwerp staat!). Na een intake gesprek is ze begonnen met het maken van een ontwerp. Hierbij ging het mij vooral om:

  • kleuren keuze
  • behang
  • vloerbedekking
  • verlichting
  • plaatsing meubels
Wat ik niet interessant vind zijn complete 3D tekeningen hoe het eruit gaat zien. Na een paar weken had ze de eerste versie van het ontwerp klaar. Dit zag er erg goed uit. Wat nog ontbrak was het behang. Aangezien de keuze het makkelijkst is te maken door het behang te bekijken zijn we daarvoor samen naar Eijffinger geweest in Zoetermeer. Daarmee was de productlijst compleet.

Hieronder is te zien hoe het uiteindelijke ontwerp is geworden:

Meer uitgebreide informatie is hieronder te vinden per item.