copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

Bedrading wijzigen achterkant

Bij het verwijderen van de achterkant is het altijd lastig om de relais en zekeringen te verwijderen uit de kofferbak. Dus toen de achterkant er toch af was heb ik gekeken of de bedrading naar de relais lang genoeg was om ze te verplaatsen naar het interieur achter de bestuurder. En dat leek te passen :)

Eerst heb ik alle tape verwijderd van de kabels.
Om de bedrading door de firewall te krijgen heb ik alle pennen verwijderd uit de relaishouders. Daarna kon de kabel door de firewall. Toen heb ik eerst alle bedrading weer bij elkaar getaped, te beginnen bij de splitsing tussen de draded naar de relais en de draden naar de achterlichten.

Daarna meer richting de firewall.

En het laatste stukje door de firewall.

Met de bedrading nu in het interieur heb ik eerst de relaishouders weer gemonteerd en een nieuwe zekeringenkast geplaatst.

De relais heb ik met een paar schroeven vast gezet in het schuimblok.

Een ander punt zijn de stekker naar de achterlichten. Deze moeten losgemaakt worden in de kofferbak bij het verwijderen van de achterkant. Aangezien ik toch met de bedrading bezig was heb ik besloten om een extra set stekkers te plaatsen, zodat de bedrading kan worden losgekoppeld wanneer de wielkuip wordt verwijderd.

Ik heb hiervoor afgeschermde stekkers gebruikt.

En nu is het heel makkelijk om al het electra los te koppelen van de achterkant.