copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

Team Dynamics wielen

Ik heb mijn huidige zomerwielen (Compomotive MO's) sinds 2005. Toen was het zo'n beetje de enige leverancier die wielen kon leveren in een willekeurige maat. Maar nu is er meer keus. En ik ben opzoek gegaan naar een set lichtere wielen.

Er zijn erg veel verschillende wielen om uit te kiezen. De meest interessante zijn de OZ Ultraleggera's, maar dat zou nogal een compromis worden met motage en ET waardes. Ik heb ook gekeken naar Braid (Winrace Tape A), maar deze bleken toch niet zo heel licht te zijn en redelijk duur. En natuurlijk de altijd populaire ATS DTC's, maar deze zijn er niet in 16" en de breedte achter (9") vind ik wat veel.

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Team Dynamics met de Pro Race 1.2. Deze zijn in veel verschillende maten te krijgen, zijn vrij licht en als je lang genoeg zoekt niet erg duur. Ik wilde graag dezelfde maten houden als mijn Compomotive wielen, en dat is aardig gelukt. Hieronder zijn de maten te vinden die ik besteld heb.

Team DynamicsCompomotiveOrigineel
Voor7.0J x 16 ET 237.0J x 16 ET 235.5J x 17 ET 26
Achter8.0J x 17 ET 338.0J x 17 ET 307.5J x 17 ET 36

Na een beetje zoeken en onderhandelen heb ik een set uit de UK besteld (nieuw) voor EUR 594,76 inclusief BTW en verzendkosten. Niet slecht :)

Dus na een tijdje had ik een mooie stapel dozen.

img

Een set voorwielen.

img

En een set achterwielen.

img

Het eerste wat ik heb gedaan is ze gepast op de auto, om te zien of de maten goed waren. Vooral de grootte van het gat in het midden is daarbij belangrijk.

img

Dat leek allemaal prima in orde. Dus ik heb nog even snel wat foto's genomen (ze waren toen nog schoon) en gelijk de wielen gewogen.

img

img

Even de weegschaal erbij gezocht en de wielen gewogen.

img

Dit zijn de gewicten die ik heb gewogen.

Team DynamicsCompomotiveOrigineel
Voor7.76kg9.87kg9.6kg
Achter9.31kg11.29kg11.6kg

Dus dat lijkt een redelijke verbetering in gewicht.

Ik heb mijn Toyo R1R's over laten zetten naar de nieuwe velgen en ze gemonteerd op de auto. Ziet er niet verkeerd uit.

img

img

Tijdens het rijden kan je voelen in het stuur dat er minder gewicht is aan de voorkant. Een goede mod :)