copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

Motor steunen

Vandaag heb ik mijn motorsteun kit ontvangen van Courtenay:

img

Dit zijn inserts voor de onder voor en achter motorsteunen. De standaard motorsteunen hebben rubberen inserts om de vibraties te dempen. In de standaard inserts kunnen deze extra inserts worden gedaan om de gehele constructie harder te maken. Dit zou wat meer vibraties van de motor door moeten geven aan het chassis, maar zou er ook voor moeten zorgen dat de motor beter op het gas reageert en dat er minder stress is voor de bovenste motorsteunen.

Eerst moeten de diffuser en de onderplaat van de auto af. Het is handig om de auto op bruggetjes of assteunen te zetten. Ik ben als eerste begonnen met de achterste motorsteun.

img

Verwijder alle 4 de bouten en de steun komt van de auto af. Je zult waarschijnlijk wel wat verlengstukken nodig hebben om de bouten te bereiken, maar het is goed te doen.

img

Nu moeten de juiste inserts erbij worden gezocht (verschillend voor elke kant):

img

En dan de inserts in de rubbers doen.

img

img

Nu kan de steun terug op de auto. Eerst de bovenste twee bouten erin draaien en dan de onderste. Nu is het nodig een krik onder de versnellingsbak te zetten om de motor wat omhoog te krijgen zodat de middelste bout er doorheen kan. Oh, vergeet niet wat locktite op de bouten te doen en wat vet op de bout die door de rubers gaat.

img

Hierna kan de voorste motorsteun. Deze is een stuk makkelijker om van de auto te krijgen. Hij zit vast met maar 3 bouten. Begin met de middelste bout en daarna de bovenste en de onderste.

img

Neem weer de juiste insert voor de juiste kant van de steun.

img

En doe de inserts in de rubbers.

img

Terug zetten gaat hetzelfde als bij de achterste steun. Eerst de bovenste en onderste bout vast zetten en als laatste de middelts. Hier heb je weer een krik nodig onder de motorsteun om de laatste bout erdoor te krijgen.

img

Zet hierna de onderplaat en de diffuser terug op de auto en je bent klaar.

Naar mijn mening is dit een goedkope en goede wijziging. Er zijn meer vibraties die doorkomen bij stationair (specifiek wanneer de motor koud is), maar het is niet irritant. De reactie op het gas van de motor is sterk verbeterd. De motor voelt nu veel meer onderdeel van de auto.