copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

Diffuser

Gisteren vond ik dit pakket voor de deur:

img

Helemaal uit Zweden, Norrhult heb ik een diffuser voor mijn Speedster ontvangen.
De diffuser wordt compleet geleverd bevestigings materiaal.

img

De diffuser wordt gemaakt door Jim Kindblad (Jimsan op het Engelse forum).

Montage is vrij simpel. Eerst de oude diffuser onder de auto vandaan halen. Verwijder 14 bouten (12 buiten zeskant, 2 binnen zeskant) en de twee plastic schroeven aan de zijkant. De laatste twee worden niet meer gebruikt met de nieuwe diffuser. De oude diffuser kan nu onder de auto vandaan worden gehaald.

img

Naast elkaar kun je goed zien dat de nieuwe diffuser veel langer is en ook meer probeerd om de lucht onder de auto te houden.

img

De clips die op de oude diffuser zitten moeten worden verwijderd. 5 van deze clips moeten op het L profiel worden gezet.

img

Het L profiel zet je dan op de achter clam en je zet hem vast met 1 bout in het midden.

img

Wees verstandig en controleer of de gaten in de clam netjes uitkomen met de clips in het L profiel. En zet daarna de middelste bout vast.

img

De over gebleven clips kunnen nu op de diffuser worden geschoven.

img

Dan zet je de afstandsbusjes op de diffuser. De 6mm's in het midden en de 2mm's aan de zijkant. Eventueel kan je ze vastlijmen, dat maakt montage iets makkelijker.

img

Montage is wat onhandig in je eentje. Met twee man is het een stuk makkelijker. Het beste kun je beginnen met het monteren van de twee grote binnen zeskant bouten. Nog niet volledig aandraaien. Daarna proberen de 12 kleine bouten te monteren. Pas als alles past moet je gaan vastdraaien. Eerst de twee grote bouten en daarna de 12 kleine.

Het resultaat ziet er als volgt uit:

img

img