copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

RVS remleidingen

Vandaag een set RVS remleidingen binnengekregen van Elise Shop.

img

De remleidingen vervangen stelt niet zo heel veel voor. Het belangrijkste is dat de originele leidingen goed los te krijgen zijn. Om te beginnen, kirk de auto op en verwijder de wielen.

img

Het is belangrijk te zorgen dat er zo min mogelijk lucht in het remsysteem komt. Aangezien de remslang als laatste aan de kant van de remklauw losgehaald moet worden, is het verstandig te zorgen dat er voldoende remvloeistof in de klauw zit (zorg voor evt. oude blokjes in de klauw). Zodra de oude lang verwijderd is kan de nieuwe aan de klauw worden geschroefd. Door de zuigers nu uit te duwen loop de slang vol met remvloeistof. De slang kan dan gerouteerd worden naar het aansluitpunt.

img

Om de aansluiting te maken op de leidingen die door de auto lopen is het handig om een stukje uit de crashbox te slijpen. Anders is het erg lastig om er met een sleutel bij te komen.

img

Aan de achterkant is het gemakkelijker de remleidingen te bevestigen. Wel moet er wat meer moeite worden gedaan door het handremstelmechanisme om de leiding vol te krijgen met vloeistof.

img

Na het vervangen van alle leidingen is het aan te raden om het systeem door te spoelen om zo evt. lucht uit het systeem te krijgen.

Het effect van de RVS remleidingen is een duidelijke verbetering in de doseerbaarheid van de remmen. Zeker bij een bekrachtigd systeem als bij de Speedster is dit een nuttige upgrade.