copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

Binnen spiegel

De standaard binnenspiegel in de Speedster is nogal groot en belemerd het zicht. Een vervangende spiegel met anti-verblindings stand is lastig te vinden. Op Seloc vond ik dat Brendan een andere spiegel had geplaatst in zijn Elise. Na wat U2U's heen en weer leek het wel een goed alternatief.

Dus maar naar de Mercedes dealer geweest en een spiegel besteld van een Mercedes SLK jaar 1998, onderdeel nummer A 170 810 03 17. Het enige waar ik m'n twijfels over had was de prijs. Maar met EUR 19,48 excl. BTW bleek dat heel erg mee te vallen.

img

De spiegel zelf is een stuk ronder uitgevoerd dan die van de Speedster. Het is zeker geen mini spiegel, maar hij valt wel een stuk kleiner.

img

Wanneer je de spiegels naast elkaar zet kun je wel duidelijk verschil zien.

img

Goed, nu nog de montage. De spiegel van de SLK heeft een heel ander bevestigings mechanisme. Brendan heeft op zijn Elise een ander bevestigingspunt laten plaatsen toen hij een nieuwe voorruit heeft genomen. Ik heb ervoor gekozen om de spiegel aan te passen aan het bestaande bevestigingspunt.
Het standaard bevestigings punt is erg simpel, het is niet meer dan een sleuf waar de spiegel in moet schuiven.

img

Eerst uit een stuk kunststof een adapter gemaakt die past in het bevestigings punt.

img

Daarna moest de spiegel worden aangepast zodat de adapter aan de spiegel bevestigd kan worden. De onderkant van de voet van de spiegel ziet er zo uit.

img

Dat betekend dus eerst een vul stuk maken om de onderkant vlak te krijgen. Dat vulstuk zou dan met een bout bevestigd kunnen worden aan het schroefdraad wat al in de spiegel zit. Helaas bleek dat geen standaard maat te zijn. Maar een vriend van m'n pa was zo aardig om hier even nieuw draad in te tappen zodat er een M5 bout in past.
Het vulstuk heb ik gemaakt uit hout. Het was erg veel schuurwerk, maar uiteindelijk past het goed.

img img

Daarna een M5 bout netjes op lengte geslepen zodat het zaakje goed vast zit (boutkop even laten verzinken in het hout).

img

Dan de adapter met 2 M3 boutjes bevestigd aan het vulstuk. Ook hier weer even de koppen van de boutjes laten verzinken anders past het natuurlijk niet aan het bevestigingspunt.

img

In het midden van de adapter heb ik nog een extra gat gemaakt zodat je nog bij de M5 bout kan komen in het vulstuk om het geheel in de voet van de spiegel te bevestigen.

img

Uiteindelijk ziet het geheel er dan als volgt uit.

img img

Daarna nog even de lichte stukken zwart maken zodat het niet te erg opvalt.

img

En dan kan het geheel in de auto. Hieronder wat foto's van hoe het er in de auto uitziet.

img img
img img