copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

Dashboard

Er zijn een aantal dingen die ik wilde veranderen aan het dashboard. Daardoor zou het een lang project gaan worden. Dus eerst heb ik een tweede dashboard gekocht. Hier heb ik eerst alle bekleding af gehaald, de ventilatie gaten gevuld zodat ze gelijk lopen met de bovenkant van het dashboard, de startknop verwijderd en de bovenkant van het dashboard glad gemaakt.

img

Daarna ben ik begonnen met het maken van een houder voor twee meters.

img

Van dik plastic heb ik een voorkant gemaakt, met een zonnekap.

img

Daarna heb ik alle onderdelen geintegreerd op het dashboard.

img

En alles zo glad mogelijk maken, zodat het klaar is om te bekleden.

img

img

Ik heb het dasboard bij Wilbert gebracht, die zo aardig was om een poging te doen om het dashboard te bekleden met alcantara. Dat was geen gemakkelijk karwei, maar hij heeft er iets prachtigs van gemaakt!! (Wilbert staat in de foto).

img

img

Natuurlijk moest ik nog wat werk doen voordat het dashboard de auto in kon. De gaten moesten erin gemaakt worden voor de ventilatie.

img

img

img

En de kap voor de lucht geleiding moest er opnieuw op geplakt worden. Ik heb alles afgekit zodat er geen lucht kan ontsnappen.

img

img

Wilbert heeft ook de voor panelen van het dashboard nog met alcantara bekleed om het geheel compleet te maken.

img

img

Nu het dashboard helemaal klaar is, moest ik alleen nog de bedrading van de startknop veranderen. Deze past niet meer op het dashboard, dus ik heb hem verplaatst bij de versnellingspook. Gewoon even de draad verlengen en een nieuwe knop plaatsen.

img

Met alles op zijn plaats ziet het geheel er nu zo uit.

img

Ik ben erg blij met het resultaat, het ziet er geweldig uit! De meter zitten op een handige plaats, ze zijn prima uit te lezen tijdens het rijden.