copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

Elise spiegelsteunen

Bij Wilbert had ik op zijn Speedster de Elise spiegelsteunen gezien. Het grote voordeel is dat deze spiegelsteunen breeder zijn, waardoor het zicht naar achter een stuk verbeterd.
Het leuke is dat ze nog een keer goedkoop zijn ook, zo rond de EUR 12 per stuk. Ze zijn wel een stuk zwaarder, de originele steunen zijn hol, die van de Elise zijn massief. Natuurlijk komen ze ongespoten, dus eerst moet er een laagje verf op, daarna zien ze er zo uit:

img

Zoals bij de originele steunen te zien is, loopt de onderkant vlak met de deur mee. Helaas ben ik niet zo slim geweest om dit te controleren bij de nieuwe steunen voordat ze geverfd zijn.

img

Gelukkig was het nog niet te laat en kon ik zonder de verf te beschadigen de steunen nog bewerken zodat ze netjes aansluiten bij de deur. Maar om goed te kunnen passen moet eerst de originele steun eraf. Deze zit met 3 bouten vast. Let goed op dat je ze niet in de deur laat vallen, het is een rot karwei om ze eruit te vissen (en ik kan het weten).

img

Als je de originele en de Elise steun naast elkaar ziet staan kan je mooi het verschil in hoogte zien.

img

Na het bewerken van de steun zodat hij netjes aansluit op de deur kan de spiegel worden overgezet. Dit is een kwestie van 1 boutje los en weer vast maken. En opletten dat je natuurlijk de verf niet beschadigd.

img

Daarna kan de steun weer terug op z'n plaats. Weer goed opletten dat de bouten niet in de deur vallen.

img img

Het gat waar de bout zit kan nog even worden afgedekt met een rond stukje tape, net als bij de Elise.