copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Opel Speedster 2.2 16v

Raam afstellen

Minder dan een week nadat ik mijn Speedster had gekocht ontdekte ik een kier tussen het raam aan de bestuurderskant en de softtop.

img
De kier...

Aangezien er regen werd voorspeld, werd ik een beetje nerveus. Aan de tekeningen te zien in het Elise handboek zou het niet moeilijk moeten zijn om de hoogte van het raam af te stellen, gewoon de deurpanelen verwijderen en een bout verstellen. Just... Alleen de deurpanelen verwijderen... Klinkt makkelijk?

Helaas heb ik niet erg veel foto's genomen. Maar je moet in ieder geval beginen met het verwijderen van de schroef aan de kopse kant van de deur, bij de sluiting. Als deze eruit is, kan het eerste paneel worden verwijderd.

img
Eerste paneel...

Daarna moet de raam slinger worden verwijderd, dat gaat vrij makkelijk met een inbussleutel.
Nu kan het grote paneel verwijderd worden. Hiervoor moet de schroef verwijderd worden die zichtbaar is geworden na het verwijderen van het eerst paneel. Het paneel wordt op zijn plaats gehouden door een aantal pluggen. Probeer voorzichtig het paneel los te wrikken. Het kleine paneeltje achter de deuropener is vrij lastig. Er zijn twee schroeven die je eruit moet draaien. Daarna kan je het paneeltje om de opener schuiven.
Het verwijderen van de panelen is niet zonder risico, de pluggen kunnen kapot gaan. Overigens, het materiaal wat onder het leer zit vervormt erg makkelijk en springt NIET in de originele vorm terug. Wees voorzichtig voor deukjes...

img
Alle onderdelen
img
Een naakte deur.

Nu heb je de basis deur over (waarom zou een Speedster toch zo'n stuk zwaarder zijn dan een Elise????). Trek een stukje van het plastic los. Achter het plastic zie je een eccentrische bout die afgesteld moet worden. Dit moet van achteren gebeuren. Het is een beetje rommelen maar wel te doen.

img
Deze moet afgesteld worden.

Controleer na het afstellen of het raam nu wel goed aansluit, voordat je de panelen weer terug op de deur doet. Die van mij sloot nu veel beter aan op de softtop.

img
Geen kier meer.