me="robots" content="index,follow"> Zomerbanden en velgen
copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Citroen C1 1.0 12v

Zomerbanden en velgen

Alhoewel mijn oude zomervelgen netjes zijn, had ik wel nieuwe banden nodig (de Toyo CF1's waren redelijk op). Dus afgelopen winter heb ik mijn nieuwe winterbanden op mijn zomervelgen laten zetten. En dat werkte prima.

Nu het zomer wordt (hopelijk) heb ik dus nieuwe banden en velgen nodig. Aangezien er niet zo veel keuze is in sport banden voor 14", heb ik gekeken naar 15" velgen. Het probleem is dat grotere velgen ook zwaarder zijn. Gelukkig heb ik daar wat ervaring mee op de Speedster (inclusief gewichten)). Dus ik heb gekeken voor een set 15" wielen van Team Dynamics. Na het uitwisselen van wat emails kondzen ze bevestigen dat de Pro Race 1.2's de lichtste velgen zijn die ze hebben.

Dan nog de banden. Helaas zijn de Toyo R1R's geen optie voor de C1 en andere vergelijkbare banden ook niet. Dus heb ik gekeken naar de Toyo T1R waarmee ik op de Speedster altijd goede ervaringen mee heb gehad. Maar in een test waar ze onderandere de T1R aan de tand hebben gevoeld kwam deze band er niet als beste uit. Als beste uit de test kwam de Goodyear Eagle F1 GS-D3.

De vriendelijke mensen bij Wheelbase hadden een mooie deal voor een set Team Dynamics Pro Race 1.2 wielen met Goodyear Eagle F1 GS-D3 banden gemonteerd en gebalanceerd. Dus ik heb maar een set besteld :)

img

Ze zien er nog glimmend uit.

img

De specificaties lijken te kloppen.

img

Ik heb de oude wielen (met winterbanden) verwijderd en aan de weegschaal gehangen. Ze wegen 13.92kg per stuk.

img

Daarna heb ik een van de nieuwe wielen aan de weegschaal gehangen. Ze zijn zwaarder, maar het scheelt weinig: 14.28kg.

img

Dus voor 0.36kg per wiel krijg je 15" in plaats van 14" en 195 brede banden in plaats van 185. Klinkt als een goede deal :)

Om de velgen passend op de naaf te krijgen moet je de ringen plaatsen die bij de set worden geleverd (er zitten ook nieuwe wielbouten bij).

img

img

En met de wielen op de auto ziet het er zo uit:

img

img

img

Nadat ik de auto wat langer heb gereden met deze banden kan ik zeggen dat ik er erg tevreden mee ben. Ze hebben erg goede grip op droog wegdek, je kunt er erg leuke bochtensnelheden mee bereiken :). Op nat wegdek is de grip ook prima. Alhoewel het ontwerp van de band alweer wat ouder is lijkt de band nog steeds prima te werken!