me="robots" content="index,follow"> CG Lock
copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Citroen C1 1.0 12v

CG Lock

Ik heb al een tijdje lopen denken om er een te kopen. Toen ik een korting code vond heb ik er een besteld. Gister is ie aangekomen:

img

Maar wat is een CG Lock? De CG Lock wordt gemonteerd op de veiligheidsgordel en zorgt ervoor dat het heup deel van de gordel strak kan worden aangetrokken zonder dat deze terug schiet. Het zorgt er dus voor het heup gedeelte strak blijft zitten, terwijl het schouder deel vrij blijft. Hierdoor blijf je beter in positie in de auto, je hebt een veel beter gevoel wat de auto aan het doen is, je kunt meer ontspannen in snelle bochten (je hoeft je veel minder schrap te zetten) en het voorkomt dat je langzaam maar zeker naar voren schuift in je stoel (beter voor je houding).

Montage is erg makkelijk en kost ongeveer 5 minuten. De CG-Lock wordt gemonteerd op de achterkant van de vergrendelingslip.

img

De CG-Lock schuift over de achterkant van de lip. Hij wordt vast gezet met twee schroeven door middel van de bijgeleverde inbus sleutel.

img

Het is erg belangrijk om hier voldoende tijd te nemen. De juiste lengte schroeven (er worden verschillende lengtes meegeleverd) moet gebruikt worden. De schroeven mogen niet uitsteken aan de achterkant, anders kunnen ze de veiligheidsgordel beschadigen.

img

Wanneer alles goed vast zit kan het schouder deel van de gordel over de CG-Lock geplaatst worden.

img

Schuif nu voorzichtig het balkje er op. Deze moet netjes recht liggen om goed te kunnen passen.

img

Om het balkje volledig op z'n plek te krijgen moet de hendel van de CG Lock naar beneden worden gehouden. Nu kan het balkje in de vergrendelingspositie worden geschoven.

img

Montage is nu klaar. De veiligheidsgordel kan nu weer gewoon gebruikt worden. Wanneer je de lip pakt is het handig om de hendel van de CG Lock in te drukken zodat de gordel er vrij doorheen kan schuiven. Vergrendel de gordel nu. Wanneer je nu voorzichtig aan het schouder deel van de gordel trekt zul je merken dat het heup deel strak op z'n plek blijft zitten. Dit werkt natuurlijk het best wanneer je goed achterin je stoel zit.

img

Op het website van CG Lock staat nog veel meer informatie over montage en gebruik van de CG Lock.

Ik heb nu een paar dagen gereden met de CG Lock en het werkt erg goed. Ik kan hem aanbevelen!