copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Citroen C1 1.0 12v

Passagier deur schakelaar

Bij de Peugeot dealer heb ik een extra deurschakelaar en schroef gekocht:

img

De onderdeel nummers zijn:

Schakelaar: 6366
Schroef: 6822

Standaard hebben de auto's geen schakelaar op de passagier deur. Dus wanneer je deur open doet, gaat de interieur verlichting niet aan (HEEL irritant).

Gelukkig is de installatie van een extra schakelaar relatief makelijk, aangezien de montage punten reeds aanwezig zijn. Alleen de schakelaar en wat bedrading hoeft geinstalleerd te worden.

Bij de passagier deur is een zwarte sticker te vinden die over het gat zit waar de schakelaar moet komen.

img

Verwijder de sticker en je vind het gat voor de schakelaar.

img

Aan de bestuurders kant, verwijder het binnen paneel waar de schakelaar achter zit, haal de stekker uit de schakelaar en soldeer er parallel een lange draad aan.

img

Isoleer de draad met wat tape.

img

Nu moet de draad getrokken worden naar de andere kant van de auto. Het mooiste pad wat ik kon vinden was helemaal door de kofferbak. Dus eerst naar de achterkant van de auto, onder het tapijt door.

img

Trek dan de draad naar de andere kant van de auto, helemaal via de achter kant (ik heb de draad hier en daar vast gezet met wat tape) en trek de draad weer onder het tapijt door naar de achterstoelen.

img

Bij de passagier deur, maak het binnen paneel los zodat er ruimte is om de draad te kunnen trekken.

img

Trek de draad door het gat waar de schakelaar komt.

img

Aangezien ik geen officiele connector heb voor de schakelaar, heb ik besloten de draad er aan vast te solderen. Je kunt ook een krimp connector gebruiken, maar daar hou ik niet zo van. Ik heb een stukje plastic van de schakelaar verwijderd zodat ik bij het metaal kan komen om te solderen.

img

Soldeer de draad aan de schakelaar.

img

Isoleer de schakelaar met wat tape en zet de schakelaar in de auto.

img

De schakelaar lijkt prima te werken. En het is een stuk handiger nu dat er licht is wanneer je de passagier deur open doet :)