copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Citroen C1 1.0 12v

Leren sturen

Een lederen stuur is veel prettiger dan een plastic versie. Dus heb ik het leren stuur besteld voor de Aygo en in de C1 geplaatst.

Aangezien de airbag verwijderd moet worden, moet de negatieve pool van de accu worden losgekoppeld.

img

Dan kan de airbag verwijderd worden. Maak hiervoor de twee schroeven aan de zijkant los.

img

Trek nu voorzichtig de airbag naar voren.

img

Maak de stekker op de airbag los (zorg dat je zeker weet dat de accu minimaal 2 minuten los is, airbags bevatten explosieven!).

img

img

Nu kan het plastic kapje wat achter het stuur zit losgemaakt worden door het verwijderen van 2 schroeven, zodat de poelietrekker kan worden geplaatst.

img

Draai de centrale moer een paar slagen los, maar verwijder hem niet. Plaats de poelietrekker en maak het stuur los. Verwijder daarna de centrale moer compleet.

img

img

Het stuur kan nu worden verwijderd. En de nieuwe kan in de plaats worden gezet.

img

Zet de plastic achterkan over op het nieuwe stuur. Aangezien er geen referentie positie is voor het stuur, zorg dat je het nieuwe stuur zoveel mogelijk in dezelfde stand terug zet als het oude stuur. In dit geval lukt dat niet helemaal omdat de tanden in het midden van het nieuwe stuur niet op dezelfde positie zitten als bij het oude stuur. Het stuur staat dus iets scheef. De auto moet later hiervoor worden uitgelijnd.

img

Zet het nieuwe stuur in de auto.

img

Draai de centrale moer vast met een momentsleutel.

img

De airbag kan nu worden terug geplaatst.

img

img

Zet de airbag vast met de 2 schroeven in de zijkant.

img

Verbind de negatieve pool op de accu.

img

Het nieuwe stuur is wat dikker dan het plastic origineel, het voel veel prettiger aan en is een stuk warmer in de koude winter ochtends :). Een mooie verbetering waar ik blij mee ben.