copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Citroen C1 1.0 12v

Subwoofer

Van mijn starlet (vorige auto) had ik nog een Pioneer TS-WX11A liggen, een geweldig klein subwoofertje, perfect voor plaatsing onder een stoel.

img

Voor de installatie in de C1 heb ik gekozen voor de bestuurderstoel. Gewoon wat klitteband op de onderkant van de sub en plak hem op de vloer.

img

Aangezien de sub nogal wat ampere kan trekken is het verstandig om een directe verbinding te maken naar de accu. Voor het trekken van de kabels moet de console rond de schakelpool verwijderd worden.

img

img

img

Ik heb de kabels aangesloten op de sub onder de stoel en de kabels vanaf de sub onder het tapijt naar de voorkant van de auto getrokken, behalve de massa kabel.

img

De massa kabel is vastegezet met een van de bouten de het schakelmechanisme vast houden.

img

Voor het trekken van de kabel voor stroom vanaf de accu heb ik een stuk 220V installatie kabel gebruikt als trekveer om de kabel het motor compartiment in te trekken.

img

img

img

De console bij de versnellingspook kan nu worden teruggeplaatst.

img

De afstandsbediening heb ik met klitteband tussen de stoelen op de vloer.

img

Blijft nog over de aansluiting op het geluidsignaal. Verwijder hiervoor de radio en trek de draden omhoog in de midden console (zie ook de installatie van de scangauge). Ik heb de audio draden parallel gesoldeerd aan de voor speaker aansluitingen op de ISO stekker.

img

img

Daarna kon alles weer terug worden geplaatst en getest. Het geluid is no erg goed, in combinatie met de nieuwe voorspeakers is het hoge, midden en lage gebied nu erg goed. Voor mij is er nu geen noodzaak meer om nog extra speakers achter in de auto te plaatsen, het geluid is zo prima.