copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Audio

Ik ben niet echt een audiofiel, maar ik luister wel graag naar muziek. Geinspireerd door mijn neefje ben ik weer begonnen met het opbouwen van mijn luister omgeving.

Muziek

Ik hou van diverse soorten muziek. Je kunt mijn muziek collectie hier zien.

Collectie

Apparatuur

Na veel wikken en wegen ben ik uiteindelijk uitgekomen op onderstaande audio apparatuur:

Hepta Four Tune Excellence

Ben nog steeds heel erg tevreden met deze luidsprekers van Nederlandse bodem, een van de laatste die Hepta heeft ontwikkeld met zijwoofers. Ik hoor details van opnames die ik op mijn vorige Quartz luidsprekers absoluut niet kon horen. Het nadeel is wel dat je erg selectief wordt in wat je draait. Mp3 is helemaal niets, dat hoor je direct, maar ook het verschil in CD opnames is waanzinnig groot. Sommige CD's klinken gewoon niet lekker, erg grappig. Meer details over de luidsprekers zijn te vinden op:

Infoblad op de website van Hepta

Voor meer informatie over het huidige gamma van Hepta luidsprekers, zie de website van Hepta.

Cambridge Audio Azur 840A V2

Na de keuze voor de Hepta luidsprekers heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt over de versterker. Eigenlijk wilde ik al een heel tijd een klasse-A versterker. Alle opmerkingen over het mooie warme geluid wat zo'n versterker produceert sprak me erg aan. Maar met de 840A van Cambridge lijk ik daar een mooi alternatief te hebben gevonden. En, tot mijn verbazing, was het verschil in geluid t.o.v. mijn oude Onkyo versteker goed hoorbaar. Misschien dat deze versteker niet naar iedereen z'n smaak is, maar ik ben erg blij met het geluid wat eruit komt gecombineerd met mijn Hepta's.

Cambridge Audio Azur 640C V2

Als laatste bleef dan nog de CD speler over. Hier heb ik eigenlijk heel simpel gekozen voor een passende speler uit de produkten van Cambridge. Met mijn gehoor hoor ik ook niet het verschil t.o.v. mijn oude Sony speler. Voor mij zijn de luidsprekers en versterker duidelijk de doorslaggevende componenten.