copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Surte (S) naar Göteborg (S)

Vrijdag 12 augustus 2005

Vanmorgen wat later wakker dan gewoon, 08:00. Aangezien we naar het Volvo museum willen in Göteborg wat pas om 10:00 open gaat, is dat geen probleem.
Eerst maar even douchen en ontbijten. Daarna de spullen inpakken, nog even wat folders bij de receptie halen en alles in de auto doen. Helaas was het wel slecht weer, redelijk veel regen.

Om ongeveer 10:45 waren we bij het Volvo museum. De entree daar is maar liefst het schokkende bedrag van 30 kronen per persoon. En de hoeveelheid materiaal die ze hebben staan is redelijk indrukwekkend. Hieronder even een korte impressie van wat we gezien hebben.


Houten chassis

Benzine V8 motor voor een tank
Prototype van P1800 uit "The Saint"

Een krukas als paaltje.

B270 90 graden V6, samenwerking tussen Renault, Peugeot en Volvo, ook gebruikt in de deLorean.

Opengewerkte automatische versnellingsbak

Laatst gebouwde 480

Activity Concept Car (ACC design studie voor XC90)

Performance Concept Car (PCC design studie voor de S60R en V70R)

Mooi geplaatste uitlaten op de PCC

2.0L 5 cylinder atmosferisch in lijn voor BTCC (300+PK bij 8500 toeren)

BTCC 850 estate

1600cc turbo volvo 340 voor rally cross (+/- 250PK)

BTCC 850 sedan

BTCC S40

Concept stadsbus

F10 truck

Toen we bij het museum weg gingen kwamen we deze buiten nog tegen:

Misschien van een volvo medewerker? :).
Daarna doorgereden richting Göteborg naar een parkeergarage tegenover Liseberg (met het waanzinnige parkeertarief van 10 kronen voor 2 uur). Daar waren we zo tegen 13:00 en hebben we eerst maar even gelunched.

Daarna naar Svenska Mässan (soort jaarbeursgebouw) waar ze een tentoonstelling hadden over dinosaurussen. Entree was 90 kronen, maar de tentoonstelling was wel een beetje beperkt, effectief maar 1 hal met mooi opgezette skeletten.

Na de tentoonstelling zijn we teruggereden op de 45 naar een grote Ica die we daar gezien hadden. Even nog wat inkopen gedaan om mee te nemen naar huis (vooral poolbrood). Gelijk even tanken en toen terug richting Göteborg naar de haven om in te checken. Daar waren we zo rond 16:45.Zo rond 17:15 reden we de boot in.


Eenmaal op de boot, direct naar de hut gegaan om te kijken of ze deze keer de ontbijt voucher goed hadden ingevuld. Maar helaas was het weer voor 1 persoon. Maar even naar de receptie om het te laten fixen. Daarna richting restaurant voor het eten. Was weer erg goed geregeld, veel keuze.
Na het eten zijn we nog even wezen shoppen in de winkel om wat souvenirs te halen en de overgebeleven kronen op te maken. Ondertussen was het schip vertrokken.


Bij vertrek werd door de kapitein gemeld dat het weer goed was en we een rustige vaart zouden moeten hebben. Maar wat verder in de avond werd het toch duidelijk dat dat niet helemaal het geval was.
Nog even aan het website geknutseld, wat tv gekeken en straks maar even proberen te slapen.

Vorige dag - Volgende dag