copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Mijn appartement

Week 9

04/03/2000 Zaterdag

Nog even wat schuurwerk verricht om alle muren netjes glad te krijgen voor het behangen. Daarna de stofzuiger terug gebracht naar het huurcenter. Net voordat we weggingen zagen we dat er in de woonkamer een stuk betonijzer uit de muur stak. Gelijk even gevraagd bij het huurcenter of ze daar wat voor hadden. Even een slijptol voor een speciaal tariefje meegekregen (was tenslotte iets van 5 minuten werk). Stukje doorgezaagd en gelijk even wat foto's genomen om aan de aannemer te laten zien (die is helaas a.s. week op vakantie :-(


Stuk betonijzer wat uit de muur steekt..

Stukje betonijzer na behandeling met de slijptol.

03/03/2000 Vrijdag

Bij het huurcenter hebben we een stofzuiger gehuurd. Er ligt nl. nogal wat stof in het huis. Is overigens geen kleine stofzuiger, 3300 Watt, 3 motoren en het maakt een rot herrie. Maar het zuigt goed ;-).


Ma aan het zuigen in de keuken.

Zo ziet het er altijd in de reclames uit ;-)

In de loop van de ochtend kwam er iemand van Visser voor het repareren van de verwarmingsleidingen. Deze waren nl. boven de grond uit gekomen. Na wat hakken hebben ze de leidingen wat verlaagd. Daarna is er iemand van de aannemer gekomen om het hele zaakje weer dicht te maken.


Eerst het gat uithakken, en dan de leidingen aan de grond vastzetten.

Goed laten drogen, en zorgen dat er niemand in gaat staan.

Als laatste hebben we vandaag het hele huis geschuurd. Gaat een stuk beter met zo'n stofzuiger erbij.


Schuren en gelijk afzuigen met de stofzuiger.

02/03/2000 Donderdag

Alle spanplafonds zijn klaar en de kast zit er ook in! Dus ik loop nu een dag voor op planning. Ze zijn dan vandaag ook met drie man sterk geweest. Alles ziet er netjes uit zoals je op de foto's kunt zien.


Het plafond in de woonkamer, met alle spotjes aan.

De slaapkamer is een beetje verwarrend met al die spiegels ;-).

Vandaag waren de connectors bij Kok in Leiden binnengekomen. Dus ik ben bezig geweest met het afmonteren van de coax in de meterkast. Begint er al een beetje op te lijken. Ma heeft vandaag al het plamuurwerk afgemaakt. Er zijn nu 5 pakken van 2 kg aan plamuur doorheen gegaan. En misschien moet er nog wel een komen, maar het ziet er dan ook goed uit!

01/03/2000 Woensdag

Helaas moest ik vandaag even een dagje werken. Maar toen ik terugkwam was duidelijk te zien dat ze niet hebben stilgezeten, in tegendeel! Het spanplafond was al geplaats in woonkamer, keuken, hal, badkamer en toilet. Gelukkig heeft ma er wat mooie foto's van gemaakt. Toen ik weer terug was hebben ze ook nog even de kleine slaapkamer gedaan. Dus morgen alleen nog maar de grote slaapkamer.


Het doek wordt eerst opgehangen in de verwarmde woonkamer.

Daarna wordt het tussen twee kanten gespannen.

Lekker naast de heater boven je hoofd werken...

Dan de andere twee kanten en dan zit het vast. En dan is het wel even uitblazen ;-).

In de badkamer is een hoogglas plafond geplaatst.

Dan de lampen terugvinden. Eerst nietjes door het plafond in het hout schieten.

Daarna gat uitsnijden.

Het resultaat in de badkamer, met lampen.

29/02/2000 Dinsdag

Het spanplafond begint al lekker op te schieten. Zowel de woonkamer als de keuken zijn nu voorbereid, inclusief de verlichting. Morgenochtend gaan ze beginnen met het spannen van het plafond.


De woonkamer

De keuken.

Aan het einde van de dag bleken ze er nogal zin in te hebben en hebben ze ook het toilet al voorbereid. Alleen de luchtafvoer moet nog gedaan worden.


De voorbereidingen in het toilet.

Verder is de kast ook lekker opgeschoten. Er waren wat probleempjes met de ondergrond. Blijkbaar zitten er nogal wat hobbels in de vloer. Maar het lijkt erop dat dat geen probleem gaat zijn.


De kast voor een groot deel gemonteerd.

Ook vandaag de laatste hand aan de bekabeling naar de meterkast gelegd. Er ontbrak nog coax kabel voor de tv in de slaapkamer en woonkamer. Bij Kok in Leiden even een doos goede kwaliteit coax gehaald en door de leidingen getrokken. Helaas hadden ze geen connectors meer op voorraad, dus dat komt later in de week.

28/02/2000 Maandag
Vandaag is Silco begonnen. Ze gaan deze week overal (behalve in de berging) spanplafonds plaatsen, en in de slaapkamer maken ze een kast. Als eerste hebben ze het spanplafond in de woonkamer afgetekend. Wel een aardig apparaat wat ze daar voor hebben.


Een laser voor het aftekenen van het spanplafond.

Daarna hebben ze in de woonkamer en keuken de latten opgehangen waaraan het plafond bevestigd gaat worden.


De latten waaraan het spanplafond komt.

Als laatste heeft Silco vandaag de onderdelen voor de kast gebracht. Morgen gaan ze dan verder met de verlichting in de woonkamer en het monteren van de kast.


De losse onderdelen van de kast.

's Middags is Buropa nog langs gekomen en heeft het bureau met de kastjes afgeleverd. Gelukkig was ie niet gemonteerd, want de ruimte in de woonkamer is op dit moment een beetje beperkt.


Het bureau met de kastjes.

Verder heb ik vandaag zelf alle bekabeling doorgemeten. Dus dat was kabels strippen en dan met de multimeter even doorpiepen. Gelukkig geen problemen gevonden, dus ik hoef geen kabels opnieuw te trekken.