copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Mijn appartement

Week 8

26/02/2000 Zaterdag
Vandaag weer kabels getrokken en geplamuurd. Toch nog weer een poging gedaan om door de KPN leiding te komen. Eerst alles geprobeerd uit te blazen met een compressor, maar ook dat hielp niet. Uiteindelijk besloten dan maar te proberen het punt in de leiding te vinden waar het mis gaat. Eerst in het midden van de muur een gat gemaakt. Daar bleek de trekveer toch niet te komen. Dus dan maar bij de vloer. En daar was het probleem al snel duidelijk. Een dunne buis is in de dikke geschoven die uit de vloer komt. Opzich geen probleem, maar wel als je dat direct na de bocht doet. Daar kom je met geen trekveer doorheen!


Tja, daar kom je niet doorheen met een trekveer.

Dus de buis opengesneden en de trekveer de bocht omgeholpen. Dat ging al een stuk beter. Maar na een paar meter zaten we weer vast. Dit maal bij het plafond. Dus maar weer de muur open gemaakt. En daar bleek dus een stuk flexibele buis te zitten. Ook geen probleem, maar er was echt een 90 graden bocht mee gemaakt die heel scherp was. Dat gaat dus ook niet lukken met een trekveer... Dus hier ook maar de buis opengemaakt. Door het gat een tweede trekveer gezet en die haalde de meterkast dus wel. Vervolgens de twee trekveren aan elkaar gezet en de eerste trekveer doorgetrokken.


Hoezo een moeilijke leiding, je hebt er gewoon twee trekveren voor nodig.

Uiteindelijk was het verder nog wat klooien, maar er zijn twee kabels doorheen! Met natuurlijk de vriendelijk groeten aan de persoon die deze geweldige constructie heeft gemaakt. Zucht..

Na het kabel verhaal hebben de we de muur nog wat geschuurd, zodat Silco maandag geen last heeft van een ruwe muur.
Als laatste alles opgeruimd en maar eens gaan genieten van een verdiende vrije dag.

25/02/2000 Vrijdag
Weer een hoop kabels getrokken vandaag en ook het plamuren schiet al lekker op. Waarschijnlijk gaan we wel uitkomen met de hoeveelheid kabel (610 meter) die ik heb gehaald.


De meterkast begint al aardig vol te hangen.

Om het probleem met de kleinere buizen op te vangen, heb ik bedacht door de al bestaande KPN leiding twee extra kabels te trekken. Dus kabel eruit gehaald, trekveer erdoor, en een probleem. Trekveer wil er niet door. We hebben er een tijd mee zitten klooien maar het lukt niet. 's Middags is de electricien er voor langs geweest. Die gooide het op een schroef die bij het monteren van de keuken door de leiding is gegaan. Dat is dus een fikse tegenvaller.

Verder is er 's middags nog iemand langs geweest om het ruitje boven de berging te plaatsen. Gelukkig kan Silco volgende week nu zonder problemen het spanplafond plaatsen.


En het laatste ruitje is ook geplaatst.

24/02/2000 Donderdag
Tussen de woonkamer en de kleine slaapkamer staat een betonnen muur. En juist door die muur wil ik een aantal kabels hebben. Dus vandaag een boor gehuurd van 6cm om een gat te maken. Na ongeveer 45 minuten en een hoop water waren we er dan eindelijk doorheen.


De gehuurde boor met statief (wat we maar niet gebruikt hebben).

En hier het stuk muur. Toch wel zo'n 25cm lang.

De rest van de dag zijn we bezig geweest met plamuren en kabels trekken. Dat laatste ging niet echt geweldig. Ik heb in het huis extra leidingen laten trekken voor bekabeling. Daarbij had ik speciaal om een brede buis gevraagd (3/4 inch). Dat hebben ze dus ook geplaatst. Alleen het laaste stukje wat in de muur is geplaatst is 5/8 inch. Net te klein dus. In plaats van vier kabels gaan er nu maar drie in. En dat duurde even voordat we daar achter waren.
Maar uiteindelijk toch een work-around gevonden en toch nog wat kabels kunnen trekken.


Even de kabel strippen en dan aan de trekveer bevestigen.

23/02/2000 Woensdag
Eerst alle PVC pijpen voor de 220V op maat gemaakt. Daarna draden op maat maken en monteren. Gelukkig was ik er nog op tijd achter gekomen dat ik een set draden in de woonkamer te kort had gehouden, een paar nieuwe lasdopjes en alles was weer in orde.
Daarna de buizen met montage kit in de groeven geplakt.


Insmeren van de PVC pijp met montage kit.

En na 5 minuten drogen in de groef plakken.

Nadat we alle kabels hadden getest konden de wand contact dozen worden volgespoten met purschuim. Even laten drogen tot morgen samen met de montage kit en dan kan het plamuur werk beginnen.


Dat spul zet tocht best wel aardig uit.

Verder zijn we ook nog even bij Silco langs geweest. Even een van de dimmers opgehaald die ze volgende week gaan plaatsen. In de woonkamer komen nl. twee dimmers, maar er is maar ruimte gehouden voor 1 schakelaar. Dat zou dus betekenen dat er opbouwdimmers moeten komen, minder fraai dus. Maar gelukkig zat er een dubbel stopcontact naast wat zou vervallen, dus dat nu bedraad, en zowaar lijkt het erop dat er twee dimmers in kunnen!

22/02/2000 Dinsdag
Vandaag eerst bezig geweest met het uithakken van de gefreesde stukken. Gister hebben we het zware werk met een breekhamer gedaan, de rest gaat met het handje en een beitel.


Langzamer, maar wel nauwkeuriger dan met een breekhamer.

Nadeel is wel dat het allemaal een hoop rommel opleverd. Na het breekwerk zijn we dan ook maar eerst een beetje gaan opruimen. Daardoor zag het er allemaal alweer een stuk beter uit.


Mooie muur, maar rommel op de grond.

Verder natuurlijk passen of de PVC pijpen wel netjes binnen de muur vallen. En dan natuurlijk ook zorgen dat de pijp goed aansluit op de lasdoos.


Met een mesje de lasdoos even bijwerken.

Uiteindelijk hebben we opgemeten hoeveel PVC pijp we nodig hebben en dat zijn we gaan halen bij de lokale DIY-shop. Alles in de woonkamer op maat gezaagd en een paar van de contacten in de woonkamer voorzien van lange draden. Eindresultaat ziet er netjes uit. Morgen de rest.


Drie contactdozen gehad, en nog een heleboel te gaan ;-)

21/02/2000 Maandag
Vandaag begonnen met het ophangen van een extra lampje in de bergruimte (is daar erg donker). Verder de rest van de loze leidingen in de kleine slaapkamer genummerd. De rest van de dag zijn we bezig geweest met het frezen en uithakken. Alle wand contactdozen en loze leidingen worden naar de vloer gebracht zodat ze in de plint kunnen worden afgewerkt. Vandaag hebben we al het freeswerk gedaan en zijn de sleuven in de betonnen muren uitgehakt. Alles in de gipsmuren moet nog gebeuren. We hebben alles gedaan met gehuurde spullen en dat is uitstekend bevallen. Het aansluiten van een stofzuiger op de frees is ook goed gegaan, vrijwel geen stof in de woning (en een HELE berg in de stofzuiger ;-)


Pa aan het frezen in de slaapkamer.

Pa aan hakken in de woonkamer.

En natuurlijk even kijken of de buis wel past.