copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Mijn appartement

Week 11

15/03/2000 Woensdag

Helemaal vergeten te vertellen, maar vorige week zijn ze al begonnen met het ophangen van de luifels. Begint er al netjes uit te zien, blijft je tenminste droog als het regent en je moet aanbellen ;-)


De nieuwe luifel begint er al aardig uit te zien.

Vandaag zijn de mannen van Silco nog even langs geweest. Even een paar kleine dingetjes nog afgewerkt aan de kast in de slaapkamer. Daarna kwam van der Linde al met het nieuwe bed. Was nog een heel gedoe om het te monteren (hoop losse onderdelen) maar het is ze goed gelukt. Het eindresultaat is erg gaaf, compleet electrisch verstelbaar met afstandsbediening...


Even het bed in elkaar zetten.

Eindresultaat is er wel naar. Helaas geen tweepersoons, aangezien centjes een beetje op waren....
Het behangen is vandaag ook weer lekker opgeschoten. De hele woonkamer is klaar. Morgen beginnen aan de hal en dan is het hele huis klaar.
De sloot begint ook al te vorderen. Er wordt nog druk gegraven.


Even uitkijken dat je niet op een eiland komt te staan met de graver ;-).

Nu nog even het hele middenstuk uitgraven en vol laten lopen.

's Avonds is Rob Dernee nog even langsgeweest om de wasmachine, droger en vrieskist langs te brengen. Ziet er allemaal goed uit en was vrij snel geplaatst.


Zo, even alles op z'n plaats en aansluiten.

14/03/2000 Dinsdag

Het behang is vandaag weer lekker opgeschoten. Alleen de lange muur moet nog gebeuren in de woonkamer, en dan natuurlijk de hal nog. Ziet er allemaal best goed uit, alhoewel er nog best veel oneffenheden in de muur zitten, ondanks al het plamuur en schuurwerk.


En weer een baan op de muur.

Verder ben ik zelf de hele dag bezig geweest met het afmonteren van de kabels. Eerst alle posities op het patchpaneel bedraden. Dat is nog een hele klus om het een beetje netjes te doen, maar wel aardig gelukt voor de eerste keer (al zeg ik het zelf). Daarna nog alles netjes opbossen en een beetje wegwerken in de plint. Maar tegen de avond was het dan ook zover dat het patchpanel even voor proef de 19" kast in kon.


Het afmonteren van het patchpanel is nog een hele klus.

Even het patchpanel voor proef in de kast gehangen.

Ook zijn ze vandaag begonnen met het graven van de sloot voor het huis. Op de tekening was niet helemaal goed in te schatten hoe groot deze zou worden, maar nu ze aan het graven zijn is het wat beter te zien. Het woord slotgracht lijkt hier overigens meer op z'n plaats.


Er moet heel wat aarde verplaatst worden.

Hier kun je goed zien hoe breed de sloot gaat worden.

13/03/2000 Maandag

Het behangen is vandaag weer lekker opgeschoten. De berging is nu helemaal af, en de grote slaapkamer ook. De banen voor de woonkamer liggen ook al klaar, dus dat gaat allemaal erg vlot.


De berging is nu klaar.

Een beetje moeilijk te zien, maar de slaapkamer is ook klaar.

De laatste vier netwerk dozen in de woonkamer en kleine slaapkamer zijn vandaag bedraad. Daarbij kwam ik erachter dat ik onvoldoende draad had (tweede doos van 305 meter was leeg!). Dus maar weer een nieuwe wezen halen. Er zit nu dus al meer dan 600 meter aan UTP in het huis. Uiteindelijk zijn de contact dozen allemaal klaar en heb ik ook al een begin gemaakt met het afmonteren van het patchpanel.


Zo ziet de plint met contactdozen er uit als het klaar is.

Ergens tussen de kabels ligt het patchpanel ;-).