copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Mijn appartement

Week 10

11/03/2000 Zaterdag

Arno is vandaag langsgeweest om te helpen (naja helpen, hij heeft zowat alles gedaan) met het afmonteren van de kabels. Aangezien ik dat nog nooit gedaan had was een beetje hulp wel op z'n plaats. Ik heb zelf de wanddozen in het huis afgemonteerd en Arno heeft de verbinding in de meterkast (die lopen via LSA+ blokken) voor z'n rekening genomen.


Arno in de meterkast.

Aan het eind van de dag hebben we nog even de kabels doorgemeten. Zag er allemaal goed uit. Slechts 1 foutje kunnen ontdekken. Ik had weer eens oranje en groen door elkaar gehaald in een van de contact dozen.

10/03/2000 Vrijdag

Vandaag hebben de de computerkast verhuisd. Het is een oud 19" rack wat ik heb gekregen. Daar kan ik dan mooi alle computer spullen inclusief kabels in doen zonder dat het een al te grote zooi wordt (tenminste, het wordt wel een zooi, maar dat zie je dan niet meer ;-). Ivan en Ronald zijn komen helpen om het ding te verhuizen uit de garage bij m'n ouders naar het nieuwe huis.


Ivan en Ronald met de aanhanger.

De kast stond al helemaal klaar in de garage (zonder zijpanelen, das makkelijker tillen).

Kast past makkelijk in de aanhanger.

Eenmaal geplaatst in het nieuwe huis was het tijd de kast schoon te maken. Na zo'n tijd in de garage te hebben gestaan was dat wel nodig ook. De uiteindelijke hoeveelheid krassen viel zelfs erg mee. Ziet er nog best netjes uit.


Schoonmaken gaat goed met stoomapparaat.

Het terug inzetten van de deuren in de kast ging wat minder voorspoedig. De voordeur sluit niet al te best en bij het inzetten van de achterdeur ging het e.e.a. een beetje mis, waardoor een van de scharnieren gesloopt is. Maandag even verder kijken of we het toch nog kunnen fixen.
Verder nog het e.e.a. aan plinten afgemaakt. Een hoop kappen op maat gemaakt, ook voor de kleine stukjes (waar geen kabels door lopen) in de hal.


Een van de wat kleinere plinten.

09/03/2000 Donderdag

Het eerste behang is vandaag op de muren gegaan. En er is zelfs al vrij veel klaar, en dat voor 1 dag. De kleine slaapkamer is helemaal af, en er is zelfs al een begin gemaakt met de berging. En dat is nogal moeilijk, aangezien er veel buizen zijn en appartuur staat.


De eerste banen in de kleine slaapkamer gaan erop.

De eerste muur in de kleine slaapkamer is klaar.

De tweede muur in de kleine slaapkamer is klaar.

Verder vandaag weer een deel van de plinten geplaatst. Begint nu ook al aardig op te schieten. Alleen nog een stuk in de woonkamer en dan is het af.


Weer een stuk van de plint in de woonkamer geplaatst.

08/03/2000 Woensdag

De plinten in de grote slaapkamer en een deel van de woonkamer zijn nu klaar. Gaat tot nu toe redelijk voorspoedig. Zelfs de groter dan 90 graden bochten zien er redelijk uit. En dat terwijl ik daar gewoon haakse bochten voor heb gebruikt.


Gaatje in achterkan van plint maken om de kabels door te voeren.

Net voor de middag kwam de monteur voor de keuken. De nieuwe onderdelen waren binnengekomen, alleen waren ze nog steeds vergeten het inbouwraam voor mijn magnetron te bestellen. Die komt dus nog later. Gelukkig zijn zowel de koelkast als de magnetron nu bruikbaar. Dat is dus een hele vooruitgang.


De keuken is bijna af met de plaatsing van koelkast en magnetron.

's Middags kwamen de jongens van Silco nog even langs. Het ladeblok in de kast was nl. niet goed. De laden konden niet open. Dit hebben ze gefixed. Er moeten nog een paar andere kleine dingen aan de kast worden gedaan, maar dat komt nadat er behangen is.


Laden eruit, en de zijkant iets dikker maken.

En nu kunnen de laden wel netjes open.

's Avonds nog even de twee 220V dozen in de grote slaapkamer afgemonteerd. Dit zijn dozen die op de plint zijn gemonteerd. Is mooi spul, met ingebouwde lasdoppen en zelfs een kinderbeveliging (kwam ik achter toen ik probeerde de spanning te meten met mijn multimeter, die kreeg ik er niet in).


Afgemonteerde 220V doos op de plint (nu alleen nog een kapje).

07/03/2000 Dinsdag

Vandaag heeft de gordijnerij het leggen van de vloerbedekking afgemaakt. Ook had hij de deurmat meegenomen, maar die was helaas te kort! Er moet een nieuwe besteld worden en daar gaat waarschijnlijk wel een week overheen. Dus even een week zonder deurmat, beetje jammer.
Verder vandaag naar Gouda geweest om een wasmachine en een droger te kopen. Mijn huidige (is een gecombineerd apparaat) willen de volgende huurders overnemen, maarja, dan moet ik wel iets anders hebben om mee te wassen. In iedergeval geslaagd en nog leuk wat korting gekregen. Volgende week wordt alles afgeleverd, gelijk in de nieuwe woning, dus dat scheelt weer verhuizen.

In de loop van de dag zijn we ook begonnen met het plaatsen van de plinten. Als eerste hebben we het kleine slaapkamertje genomen. In het begin was het wel even puzzelen met de verschillende onderdelen. Maar uiteindelijk zijn we toch een eind gekomen. De kleine slaapkamer is af. Alles met montage kit aan de muur geplakt. Blijft erg goed zitten en het verwerkt een stuk sneller dan met boren/schroeven.


Plint insmeren met montage kit.

Het uiteindelijk resultaat in de kleine slaapkamer.

06/03/2000 Maandag

's Ochtends is de gordijnerij langs geweest om de vloerbedekking te leggen. Alle tegels waren binnen en hij is een eind gekomen. De lamellen zijn helaas nog niet binnen. Luxaflex heeft een leveringsprobleem met de aluminium lamellen. Waarschijnlijk komen ze begin volgende week. Gelukkig is het niet kritisch voor de rest van het werk.


Eerst even de tegels uitleggen om te kijken hoe het uitkomt met het snijwerk.

In de woonkamer ziet het er gelijk heel anders uit!

Bijna de hele hal ligt erin, in de grote slaapkamer wordt nog gewerkt.