copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Info

Project in de pers

Op deze pagina zijn alle berichten te vinden die ik heb kunnen vinden in de kranten over het project.

28 juli 1999, Weekblad voor Waddinxveen, pagina 3

Gemeente Waddinxveen, Rubriek officiele bekendmakingen en mededelingen week 30

Wijziging op de eerder verleende vergunning.


26 mei 1999, Weekblad voor Waddinxveen

Woonwagenbewoners eisen duidelijkheid

WADDINXVEEN - Met een kleinschalige actie eisten de woonwagenbewoners aan de Meteorenweg duidelijkheid van de gemeente over hun nieuw aan te wijzen standplaats. Een auto met een aanhangwagen heeft gedurende enkele uren de Meteorenweg voor buurtbewoners afgesloten. Na de komst van burgemeester Jonkman werd de blokkade opgebroken. De politie heeft wel polshoogte genomen maar greep verder niet in.

De bewoners wilden met hun actie aandacht vragen voor hun problemen. Het botert al jaren niet met de omwonenden in de Zuidplas. Volgens de bewoners ontvangen zij dreigbrieven, worden ze vals beschuldigd en met de nek aangekeken en lastig gevallen door telefoonterreur. Het appartementencomplex dat naast de woonwagens in aanbouw is, betekende de bekende druppel. "Wij hebben er geen zin in dat mensen op ons bord kijken", alsdus een boze bewoner van het kamp.
Volgens de woonwagenbewoners worden ze aan het lijntje gehouden door de gemente en zijn ze nergens welkom.
"De school vindt dat het met onze komst onveilig wordt", zegt een bewonder die vervolgens een citaat uit de mond van een schoolvertegenwoordiger gedaan tijdens een raadsvergadering laat zien uit Woonwagennieuws, hun eigen maandblad. Volgens een woordvoerdster van de gemeente zei de burgemeester tijdens zijn bezoek aan het kamp dat de gemeente "de mogelijkheden onderzoekt om uit de problemen te komen". Dus ook van een mogelijke verhuizing naar de Coenecoop locatie. De voorlichtster houdt alle mogelijkheden open, ook het handhaven van de plaats waar ze nu staan.


18 november 1998, De Postiljon editie 9, pagina 3

Start van de bouw door M.C. Wientjes-van der Velden.

WADDINXVEEN - De bouwactiviteiten in Waddinxveen gaan gewoon door. Donderdag 12 november verrichtte mevrouw M.C. Wientjes-van der Velden, wethouder voor Ruimtelijke Ordening van de gemeente, de officiele handeling voor de start van de bouw van zestig appartementen aan de Meteorenweg in de wijk Zuidplas.

Dit keer hoefde wethouder Weintjes geen paal te slaan zoals voor de start van de woningen aan de Brugweg, maar moest ze beton storten voor een fundering. Ook onthulde ze een bord waarop alle bouwplannen aangegeven staan.

Bouwplannen

De zestig appartementen worden verspreid over drie woongebouwen. De appartementen, 'urban villa's genoemd, zullen in de toekomnst opvallende objecten in de wijk vormen, die de wijk Zuidplas zullen markeren.
Maasstede Woning Ontwikkeling is
verantwoordelijk voor de bouw van twee urban villa's met totaal 34 appartementen en een urban villa met 26 appartementen. Daarnaast worden er 16 aaneengesloten garageboxen gebouwd. Volgens de gemeente betreft dit project een van de laatste nieuwbouwlocaties in Waddinxveen. De woningen zijn al verkocht.


12 augustus 1989, Weekblad voor Waddinxveen, pagina 3

Gemeente Waddinxveen, Rubriek officiele bekendmakingen en mededelingen week 33

Verlening bouwvergunning voor drie woongebouwen aan de Meteorenweg.