me="robots" content="index,follow"> Programmeerbaar achterwisser interval
copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Citroen C1 1.0 12v

Programmeerbaar achterwisser interval

Twee leden van deCitybug Club hebben een heel gaaf project gedaan voor het programmeerbaar maken van het interval van de achterwisser. Ik had mazzel dat ik er eentje kon kopen.

Het is een erg professioneel systeem, het ziet eruit als iets wat je in een winkel zou kopen.

img

Ik heb de versie gekocht die bedoeld is voor de standaard wisser.

De installatie is vrij makkelijk, maar je moet wel solderen om de beste verbindingen te krijgen. Verwijder eerst de onderste kap door het verwijderen van deze drie schroeven.

img

img

img

Verdwijder naarna de twee stekkers uit de bedieningshendel voor de ruitenwisser. Drie van de draden moeten parallel worden verbonden met de draden uit de stekkers. Ik heb hiervoor wat van de isolatie van de draden verwijderd en er wat soldeer tin op gedaan. Dit is nodig voor de witte, wit met zwarte streep en blauwe draad.

img

Soldeer nu:

  • de rode draad van het doosje aan de witte draad
  • de zwarte draad van het doosje aan de wit met zwarte streep draad
  • de witte draad van het doosje aan de blauwe draad

Daarna moet de rode draad worden doorgeknipt. Soldeer de groene draad van het doosje aan het stuk rode draad wat aan de stekker zit. En soldeer als laatste de blauwe draad van het doosje aan de rode draad die naar de kabelboom gaat. Het zou er nu ongeveer zo uit moeten zien.

img

De stekkers en kan de kap kunnen nu terug.

img

Het interval programmeren is erg gemakkelijk. Zet de achterruitenwisser aan en weer uit. Wacht nu net zo lang als dat het interval moet zijn. Zet de wisser nu weer aan. De wisser zal nu steeds deze tijd wachten tussen het wissen, erg simpel.


Heel veel dank aan Jan & Anton voor dit gave project!