copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Mini Cooper cup

Via Tanja van M7 Racing waren Jeffrey en ik uitgenodigd om eens te komen kijken bij een van de races. Vandaag was het zo ver. Het was prima weer, dus het dakje van de Speedster gegooid en naar het circuit van Assen gereden.

Vandaag wordt de 5e race verreden in de Mini Cooper cup. Naast de Mini's reden er ook nog BMW 120d's mee en BMW 325i's in de BMW Ziengscup. De laatste rijden 2 uur en de eerste twee groepen 4 uur.


325i uit de Ziengs cup.


120d

Het was niet druk met toeschouwer, maar het betekende wel dat we overal erg dicht bij konden komen. Een eerste pitstop i.v.m. uitlaat problemen was goed te zien.

En later kwamen ook de andere auto's binnen voor een rijderswissel en nieuwe brandstof

We konden ook bij de pitmuuur komen, dus we hadden goed uitzicht op het rechte stuk.


Daarna zijn we nog even naar de tribunes gegaan. Onderweg kwamen we de 325i's nog tegen die reeds klaar waren met hun race.

Vanaf de tribune natuurlijk prima uitzicht op het rechte stuk.


Daarna nog een stukje opgeschoven zodat we dichter bij de chicane konden zitten.En natuurlijk rijdt alles door elkaar, wat soms leuke effecten geeft.Niet alle auto's komen natuurlijk onbeschadigd de 4 uur door. Een van de BMW's heeft al vroeg in de race z'n achterbumper voor een deel los weten te krijgen.


Rond 4 uur zijn we weer richting huis gegaan, aangezien het vanaf Assen natuurlijk nog ruim 2 uur rijden is.

In November doen ze waarschijnlijk Zandvoort weer aan, dat is wat dichter in de buurt, dus zeker even gaan kijken.