copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Info

Vakantie in Scandinavië

Vorige dag - Volgende dag

Björnänge (S) naar Kvarnsjö (S)

Vrijdag 5 augustus 2005

Vanmorgen weer lekker optijd wakker. Eerst even ontbijten. Gister hadden we Langfil meegenomen bij de supermarkt. Een soort melk, maar dan anders. Het is een stukje dikker dan karnemelk en ook minder zuur. Het begint eigenlijk meer op kwark te lijken (maar dan anders) (klik voor een filmpje).


Na ontbijt even douchen en daarna inpakken. We hebben een hut genomen, dus toen we wakker werden scheen natuurlijk de zon en was alles droog!

Daarna onderweg richting Noorwegen. Eerst even langs de Ica, tijdens het ontbijt waren we erachter gekomen dat onze voorraad niet echt voldoende was om ook de lunch mee te halen.
De Ica zit precies op een heel mooi punt, dus gelijk even van de mogelijkheid gebruik gemaakt om wat foto's te nemen.

Onderweg ook weer een paar hele mooie plekjes tegengekomen.

En natuurlijk ook nog wat weg werkzaamheden.

Zo rond 09:30 gingen we de grens met Noorwegen over.

Ook daar weer erg mooie omgeving, weer redelijk anders als in Zweden door de hoeveelheid bergen.

En ontzettend leuke wegen, juist door de hoeveelheid bergen die er in Noorwegen zijn. Ook kwamen we een gravel weg tegen. Die zijn vrij zeldzaam in Noorwegen. En het was nog een leuk weggetje ook :) (klik op de foto's voor een filmpje)Onderweg hebben we maar een paar keer wat kleine buien gehad. Het grootste deel van de reis hebben we droog weer gehad, en zelfs een redelijke hoeveelheid zon.
Aan het begin van de reis in Noorwegen zaten we ongeveer op zee niveau qua hoogte. Zo rond 12:30 even gestopt om te lunchen. Ook weer op een mooi plekje. We zaten toen ondertussen op zo'n 500 meter hoogte.

Het hoogste punt van de reis was net over de 900 meter (zo rond 13:00). Prachtig uitzicht daar, ook maar weer even gestop om wat foto's te schieten.

In de middag kwamen we ook weer rendieren tegen. En ook vandaag waren ze weer redelijk fotogeniek.

We zijn doorgereden naar Røros om daar te zoeken naar een Mega Coop om nog even wat inkopen te doen. We hebben vorige week namelijk een soort chocolade pasta daar gekocht en die was wel erg lekker. Maar die verkopen ze zo te merken alleen in Noorwegen. Dus maar even wat potten inslaan. Gelijk ook inkopen gedaan voor vanavond.
Toen we terug kwamen op het parkeerterrein hadden we weer redelijk wat bekijks.

Daarna weer koers gezet richting Zweden. Zo tegen 15:30 gingen we de grens weer over.

Zo rond 18:15 kwamen we aan in Kvarnsjö. Daar hebben we een kamer genomen. Er was geen hut beschikbaar. Maar kamer was erg redelijk tarief en zag er ERG netjes uit.

Eerst even de spullen uit de auto's gehaald, daarna eten gemaakt. En natuurlijk een toetje! We hebben een Noorse versie van die vreemde melk meegenomen. En ja, dan moet je dat natuurlijk wel even mengen met de chocolade pasta :).


Daarna nog even het weer gekeken. Erg makkelijk dat we TV op de kamer hebben. Helaas was Bengt er niet, blijkbaar heeft hij vrij op vrijdag.
Nog even aan het website werken, de route voor morgen plannen en dan naar bed.

Vorige dag - Volgende dag