copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Info

Lotus Elise Cup 2002

Lotus Elise Cup 2002

Eindelijk is het dan zover! De presentatie van de Lotus Elise Cup in Nederland. Na een voorbereiding van een jaar hopen we met al onze tijd en energie die we erin gestopt hebben, een leuk concept samengesteld te hebben. We hopen dat u net zo enthousiast zult zijn over de Lotus Elise Cup als wij dat zijn. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat graag!

Met vriendelijke groeten,

W.J. van der Kooi
Lotus Import Nederland B.V.
Martijn Baumer
HOBA Beheer B.V.

Stand van zaken Lotus Elise Cup

Na een jaar van intensief onderzoek zijn Lotus Import Nederland en HOBA Beheer tot het volgende concept gekomen waarbij het aandeel van Circuit Park Zandvoort groot is.

In 2002 zal de Lotus Elise Cup gestart worden d.m.v. deelname aan de "Track Days" van het Circuit van Zandvoort. Er zullengeen races uitgeschreven worden, maar met behulp van tijdwaarneming zal de Elise beziter de kans krijgen kennis te maken met het circuit en de limit van zijn/haar Lotus Elise. Voor 2003 lit er de intentie, er een volwaardeige raceklasse van te maken, waarbij dan ook echte races verreden zullen worden.

Lotus Elise Cup 2002

Zoals gezegd zal de Lotus Elise Cup in 2002 gestart worden. Dit zal plaatsvinden tijdes de "Track Days" die o.a. plaats vinden op het circuit van Zandvoort. Er zal een viertal keren gereden worden op Zandvoort. Daarnaast zal er gereden worden op het circuit van Assen en Zolder. Tevens zijn we bezig om ook in Groot-Brittanie een keer te gaan rijden.

Het doel van deze "Track Days" is om u als Elise rijder kennis te laten maken met de grenzen van de Lotus Elise en het racen in het algemeen. Zonder enige aanpassingen aan de Elise kan delgenomen worden aan deze "Track Days". Een racelicentie is niet noodzakelijk maar wordt wel aangeraden. Het enige dat verplicth gesteld is, is het dragen van een goede helm. Verder wordt het aanbevolen om een brandvrije race overall met bijpassende schoenen en handschoenen te gebruiken. Zie hiervoor de collectieve aanbieding waarop we later terugkomen.

Tijdens de "Track Days" zullen de Elise-rijders als aparte groep de baan betreden. Er zullen tegelijkertijd geen andere wagens op het circuit rijden. Er zullen in 2002 geen echte wedstrijden gehouden worden omdat dit niet de essentie van de "Track Days" is en de Lotus Elise darvoor ook aangepast moet worden. Dit neemt niet weg dat het mogelijk is om handmatig de tijden bij te houden!

Daarnaast is er de intentie uitgesproken om tijdens het Britisch Race Festival op het Circuit van Zandvoort een demo race te gaan rijden. Met deze demo race willen we het fundament leggen om in 2003 als een volwaardige raceklasse aan de start te staan.

Hospitality unit:

Tijdens de Dutch Track Days zullen we gebruik maken van de hospitality unit van Castrol op zowel het Circuit Park Zandvoort alsmede het circuit van Assen. Hierbij is de cartering inbegrepen zodat u tussen de racen door onder het genot van een hapje en een drankje uw sessie kunt evalueren.

DatumCircuitLand
126 april 2002Circuit Park ZandvoortNederland
215 juni 2002Circuit Park ZandvoortNederland
326 september 2002Circuit Park ZandvoortNederland
427 oktober 2002Circuit Park ZandvoortNederland
5Datum T.B.A.AssenNederland
6Datum T.B.A.ZolderBelgie

On-Track-Service door Lotus Import Nederland B.V.

Tijdens de Track Days zal Lotus Import Nederland aanwezig zijn met een truck met onderdelen en een monteur. Mocht er dan wat met uw Lotus gebeuren, dan kan dat ter plekke gerepareerd worden zodat u met uw Lotus Elise ook weer thuis komt. Uiteraard betaald u dan alleen voor het onderdeel en niet voor het arbeidsloon van de monteur.

Lotus Elise Cup 2003

Voor het autosportseizoen 2003 zal de Lotus Elise Cup als volwaardige klasse debuteren, waarbij er in wedstrijdverband wordt geredden. De Lotus Elise dient dan wel omgebouwd te worden. Er moet dan gedacht worden aan minimaal een racestel met 6-punts gordel en ene brandblusser. Tevens dient iedere deelnemer dan in bezit te zijn van een racelicentie. Lotus Import Nederland zal onderhoud e.d. verzorgen. Diverse professionele raceteams hebben zich tevens aangemeld om deze activiteit op zicht te willen nemen.

De coordinatie

Lotus Import Nederland heeft de coordinatie van de Lotus Elise Cup volledig uit handen gegeevn aan HOBA Beheer B.V. Deze is ook de contactpersoon voor uw vragen en/of opmerkingen. HOBA is voo u het aanspreekpunt voor de Lotus Elise Cup. HOBA regelt voor u de inschrijving en alle andere zaken.

Tevens zal HOBA de Lotus Elise Cup 2003 gaan voorbereiden zodat de Lotus Elise Cup in 2003 een volwaardige raceklasse wordt. Overigens blijft Lotus ook na de introductie van de Lotus Elise Cup in 2003 actief in de "Dutch Track Days". Dit vanwege het loyaliteitsprogramma van Lotus Import Nederland en de "laagdrempeligheid" om meer Elise bezitters enthousiast te krijgen voor de Elise Cup!

Adres gegevens HOBA Beheer B.V. i.o. (Ra*kel B.V.)

HOBA Beheer B.V.
T.a.v. Martijn Baumer
Albert van der Meerstraat 25
7555 LE Hengelo (ov)
Tel: 074-250 88 57
Email: hoba@introweb.nl
Website: www.hoba.nl

Prijs indicatie Lotus Elise Cup 2002

Zoals gezegd start de Lotus Elise Cup 2002 met de Track Days op het circuit van Zandvoort. De kosten per Track Day zal afhangen van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers, hoe goedkoper het wordt.

20 deelnemersf 860,41 (excl. 19% BTW) per event
25 deelnemersf 778,16 (excl. 19% BTW) per event
30 deelnemersf 723,32 (excl. 19% BTW) per event

In dit bedrag is opgenomen:

  • Kosten voor de Track Day.
  • Lidmaatschap Track Days Club.
  • Gebruik hospitality unit + eten en drinken.
  • Theorie en uitleg van een professionele coureur.
  • Exclusiviteitsrecht tijdens het racen op het circuit.
  • Coordinatie HOBA.
  • "On-Track Service" door Lotus Import Nederland B.V.
  • Tijdregistratie (Beperkte vorm)
  • Dagenlang lekker racen op het circuit.

Dit bedrag is gebaseerd op basis van totaal geen cup sponsoring. Zowel HOBA als Lotus Import Nederland zijn met een aantal partijen bezig en dit zal het bedrag per event verlagen. Mocht de sponsoring doorgang vinden, dan zult u dit van ons vernemen.

Race overalls