copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready RSS Feed Switch to English

Ga terug naar Nieuws

Career day & Meet the future

Naar blog index

Friday, 19 November, 2010

Career day & Meet the future

Sinds een paar jaar ben ik vrijwilliger bij het Techno Challenge project. Vorig jaar hebben we voor het eerst (met groot succes, op 1 na hoogst gewaardeerde stand!) op de JetNet Career day gestaan. Ook dit jaar ben ik weer gevraagd om te helpen tijdens de 2 career days. Op deze dagen bezoeken rond de 3600 studenten van 4 havo en 5 vwo de stands. Het doel is om techniek onder de aandacht van de jeugd te brengen. Dit jaar viel het evenement samen met de Summit 2010: Meet the future in het World Forum in Den haag. De Summit was op de tweede dag en trok naast ruim 5000 bezoekers ook veel pers waaronder TV.

We hadden dit jaar weer een goed gevulde stand, 1 van de 4 Tata Steel stands (een van de grote drijvende krachten achter het project). In plaats van een van de Opel Speedsters die we vorig jaar op de stand hadden staan, deze keer een van de Super Karts (omgebouwd naar elektrisch).

En de nieuwe Saker, waarvan binnenkort ook een elektrische versie komt. Beiden worden gebruikt binnen het project.

Daarnaast hadden we ook weer de race simulator meegenomen die ook gebruikt wordt tijdens de techniek stages op het circuit van Zandvoort.

Geweldige aandacht trekkers beiden, zeker aangezien de stand recht tegenover de ingang stond :)

Ik was zelf weer van de partij om presentaties te geven over de dataloggers die we gebruiken tijdens het rijden op het circuit en wat je allemaal met die gegevens kunt doen.

Het hele weekend voor de Career days ben ik bezig geweest om een mooie case voor te bereiden om te illustreren wat voor conclusies je allemaal kunt trekken uit de gegevens.

Daarnaast heb ik ook het e.e.a. aan video materiaal bewerkt om de gegevens te integreren met beelden uit een van de auto's.

De tijd die we hebben per groep van ongeveer 10 studenten is kort, maximaal 30 minuten. En aangezien iedereen ook een rondje op Zandvoort rijdt in de simulator splitsen we de groep in 2-en en blijft iets minder dan 15 minuten over voor mijn presentatie. Maar gelukkig veel geinteresseerde studenten!

Het nadeel is wel dat je in 2 dagen ongeveer 31 keer dezelfde presentatie geeft, dat is mijn stem niet gewend :)

De simulator trok natuurlijk ook weer de nodige aandacht.



En ook bij niet studenten :)

Er waren dit jaar ook weer heel veel andere geweldige stands. Hieronder een korte impressie.

De Ferrari F1 bandenwissel op de Shell stand:

Hoe maak je 400 ijsjes per minuut bij Unilever:

Laat een auto zo veilig mogelijk crashen bij Tata Steel:

De voetbal robots van de TUE:

In de twee dagen hebben we heel veel studenten kunnen bereiken, maar ook aan veel andere mensen kunnen laten zien wat je met techniek kunt, hoe divers techniek is en hoeveel jong talent er rondloopt in Nederland.

Rest mij nog een bedankje aan Ed Stoete en Hans Nooij (de twee grote krachten achter de Techno Challenge) voor alle inzet! Hier samen in de Saker ;)

Op naar de editie 2011 en hopelijk ziet mijn eigen werkgever dan ook in hoe nuttig deze dagen zijn.