copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Info

Vakantie in Portugal

Aan het einde van 1998 hebben een groot aantal mensen, waaronder ik, post van Erik de Rijk gekregen met daarin de volgende uitnodiging:

Goed, nou ben ik wel het e.e.a. aan maffe acties van Erik gewend, maar dit is toch wel een uit de top 10. Een uitnodiging aan bijna 60 man om op kosten van Erik een weekje in Portugal vakantie te vieren! Goed, keuze was snel gemaakt, weekje vrij nemen en eens in Portugal gaan kijken.

Op 23 april zijn we met het vliegtuig vertrokken vanuit Schiphol naar Faro. Een kleine drie uur later waren we in portugal. Na een klein stukje met de bus waren we aangekomen in Albufeira.

Er waren appartementen gehuurd bij Alto Do Moinho (windmill hill). En niet zomaar wat appartementen, was nog luxe ook! Comleet met eigen terras:

Een uitgebreide woonkamer:

en een keuken, zelfs met vaatwasser!


Ik zat samen met Lucia, Weynand en Pascal in een appartement. We hebben zeer redelijk weer gehad. Vaak zo tussen de 20 en 25 graden, maar ook een paar spetters regen. Lekker weer dus om 's avonds buiten te zitten met een biertje.


Op het terras hadden we ook beschikking over een barbeque, waar we natuurlijk gebruik van hebben gemaakt.


Natuurlijk hebben we ook nog wat aan sightseeing gedaan. Een paar leuke foto's uit Tavira.

Een romeinse brug


Een lokale inwoner

Op de terugweg zijn we nog door Faro gegaan. Even een terasje pakken en wat staat er op het plein voor het terras?


Yep, ook in Portugal promoten ze de euro ;-).

We zijn ook in Sagres geweest. Daar is een fort gelegen op het meest westelijke punt van Europa. Als je daar op een van de clifs gaat staan heb je een geweldig overzicht over de atlantische oceaan en de middelandse zee. Helaas was ik zo slim om mijn fototoestel te vergeten, dus geen plaatjes :-(.

We hebben ook voor een dag een stel bromscooters gehuurd. Voordeel is dat die dingen daar niet beperkt zijn tot 40 km/u. De een liep ongeveer 55 en de ander over de 70 (op de teller weliswaar). Eigenlijk hadden we een stel motoren willen huren, maar dat hebben we niet voor elkaar gekregen aangezien Weynand zijn rijbewijs nog niet had (ook het lang aandringen van de receptioniste bij het verhuurbedrijf hielp niet).

Ook Lucia heeft zich uitgeleefd op de brommers ;-)

Rijden op de brommer is goed te doen. Gewoon je ogen goed openhouden en bij twijfel voorrang verlenen. Als je een beetje op de binnenwegen langs de kust blijft (zoals wij gedaan hebben) is het leuk rijden. Mooie omgeving, leuke weggetjes en zo nu en dan een dorpje.

Aangezien niet alle mensen bij PSInet op de hoogte waren van Weynand's vakantie moest er ook nog gewerkt worden. Bijkomend voordeel was wel dat we het enige appartement waren met een Internet aansluiting ;-)


Op de laatste dag was er nog even tijd voor een groepsfoto, bij het zwembad, voor de molen. Na alle camera's verzameld te hebben, was de barman zo aardig de verschillende foto's te nemen.

Vrijdag ochtend werden we met de bus opgehaald en naar het vliegveld in Faro gebracht. Met een paar uur vertraagde vlucht waren we rond 18:00 weer terug in Nederland.