copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Info

Streetfighters

Goed, op zondag in de Groenoordhallen in Leiden zou er een streetfighter festival zijn. Weynand en ik zijn daar dus even een kijkje wezen nemen. In de hal waren inderdaad veel gecustomizde motoren opgesteld. De een mooier dan de ander, maar zeker even de moeite waard om naar te kijken.

Buiten waren er ook wat activiteiten. Een aantal mensen reden met trail motoren rond en er was een circuit met een aantal mini motortjes.


En ze gaan nog hard ook!

Maar, daarna begonnen dus de "special events". Wat standaard schijnt te zijn is dat mensen die een motor hebben met een slechte achterband hier een burn-out kunnen doen. En wel totdat het zaakje echt kapot is.

Het begon met een "wedstrijd" tussen drie Nederlandse en drie Belgische motorrijders. Degene wiens achterband het eerst kapot was had gewonnen. Nederland heeft gewonnen, aangezien een nederlandse berijder van een Kawasaki ZX-9R (Weynand's favoriete motor) het eerste zijn achterband deed knallen. Er was dus vrijwel niets meer van over.


De band is redelijk ontploft.

Daarna kwam er iemand die blijkbaar echt van zijn motor afwilde. In het begin zag het er nog uit als een "gewone" burn-out.


Het is even zoeken, maar er staat echt een motor.

Natuurlijk kreeg ook deze berijder het voor elkaar zijn band aan gort te krijgen. Ook al had hij er beduidend meer tijd voor nodig.


Yep, hij ligt redelijk van de velg af.


Wie gaat dat aanvegen? ;-)

Daarna zette deze berijder toch wel een beetje de toon van de rest van de middag. Met kapotte achterband ging hij als nog een burn-out doen (kun je dat nog een burn-out noemen).


Blijkbaar moest de velg ook kapot.

Hij was pas tevreden toen er niet alleen rook van zijn achterwiel afkwam, maar ook uit zijn motor. Later hebben we de machine binnen nog zien staan. Er was niet veel meer van over.
De rest van de middag ging een beetje zo door. Op een gegeven moment begon men ook in de hal burn-outs te doen. Op dat moment hebben we het maar voor gezien gehouden.