copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Info

RC auto openmaken

Van het weekend op de HCC dagen een Bensu mini car gekocht:

Leuk spul, maar de besturing was niet echt geweldig. Er zit wel een afstelling op, maar dat werkt niet geweldig. Dus dan maar openmaken en kijken wat eraan te doen is. Eerst de kap eraf, beste is om hem aan de voorkant los te maken:

Daarna kun je de kap er gewoon afhalen:

Onder de kap is de electronica te vinden onder een doorzichtig kapje. De antenne zit aan het kapje geklikt, haal deze eerst los. De kap kun je losmaken door twee haakjes los te maken bij de achterwielen. Wel voorzichtig, anders breekt het plastic:

Eenmaal achter los, kan je hem er zo afhalen:

Nu kan de electronica er voorzichtig uitgehaald worden. Let op er lopen draadjes naar voor en naar achter. De draadjes zijn erg dun dus wees voorzichtig.

Daarna zie je aan de voorkant, net voor het veerbeugeltje, een schroefje zitten. Draai deze voorzichtig los (ja, je kunt hiervoor een bitje gebruiken uit je Victorinox Cybertool).

Nu komt het irritante deel (tenminste, bij mijn autootje). Je moet nu het kapje aan de voorkant eraf halen. Deze haakt aan de voorkant van de auto. Met wat wrikken kun je hem aan de kant waar het schroefje zat omhoog tillen. Het kapje zit geklikt met twee pennetjes, dus je zult enigzinds kracht moeten zetten.

En daarna kan de hele voorkant uit elkaar (maar dat had je waarschijnlijk al gemerkt, hij valt uit elkaar ;)

De besturing wordt dan ook duidelijk. Gewoon twee kleine spoeltjes met een magneet in het midden.

Door de magneet in zijn houdertje een klein beetje te verschuiven is het mogelijk de besturing van de auto wat af te stellen. Dit is vooral veel proberen en als je een goede afstelling hebt gevonden, vastzetten.

En dan natuurlijk de mooie 16 inch 205/55 banden.. Euh, of toch niet helemaal?

De aandrijving gebeurd op de achterwielen, waarbij het tandwiel aan de linker kant zit. Dit kan ook effect hebben op het stuurgedrag van de auto.

Er is nog veel meer te vinden op het internet over deze wagentjes. Meer info is onder andere te vinden op:

The Australian Micro RC Vehicle Owners Club
S2000 met extra accu's
The downhill track
Bensu Mini car getest