copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Info

Lotus Corso

Na op het web te hebben ingeschreven op het Lotus Corso (via Brandes & Dschuedow), zijn we op vrijdag 30 mei vertrokken richting Duitsland. De dag begon een beetje grauw, maar we konden al snel het dak van de elise halen (tijdens de eerst pitstop).


We hebben gewoon maar de grote wegen aangehouden, en kwamen rond 14:00 aan in Blankenheim, bij het hotel.

Van het Corso op zaterdag wilden we proberen het e.e.a. aan materiaal te verzamelen. Daarvoor hadden we bij ons:

  • 2 x videocamera
  • 1 x fotocamera
  • 1 x notebook met OBD-II interface
Dus eerst maar eens even kijken of we dat allemaal in de auto gemonteerd konden krijgen. Eerst stroomvoorziening voor het notebook en de OBD-II kabel.


Alles goed vastzetten met duct-tape

Notebook achter de stoelen

Een van de twee video camera's zou opnames achteruit moeten maken. Origineel hadden we bedacht hem door de achterruit te laten filmen. Maar helaas bleek dat niet te werken met het statief :(. Maar, na wat klooien bleek het precies mogelijk om hem over de roll-bar te laten filmen.Eerst daarna maar even naar de Nurburgring gereden, om een idee te krijgen hoe lang het rijden was voor morgenochtend. Viel uiteindelijk best mee (zolang er maar geen vage witte corsa's voor je rijden ;).
Eenmaal terug maar ff in het dorp gekeken naar een geschikte eet-gelegenheid. Na wat zoeken een pizza tentje gevonden wat er wel aardig uitzag. Maarja, dat ging pas om 18:00 open, dus dan maar ff een terasje pakken.
Helaas bleek het om 18:00 nog steeds niet open. Dus toen maar in de auto gestapt naar Bad Munstereifel. Daar hadden ze een prima Italiaans tentje.
Slapen in het hotel was helaas geen genoegen, bedden waren maar 1.90m, wat toch wel ERG krap is. Voor de rest trouwens prima hotel ;).

Zaterdag ochtend even snel ontbeten en daarna gelijk in de auto richting de ring. Voor het vertrek nog even de camera's weer gemonteerd en het notebook aangesloten. Toen we aankwamen op de ring bleek de setup met het notebook niet te werken :(. Windows vond het nodig vast te lopen als je het notebook dichtklapte. Dus helaas geen data-logging tijdens het rondje op de ring.

Er waren al redelijk wat mensen aanwezig.Er waren allerlei auto's op komen dagen, erg leuk om te zien.


En er was ook een echte safety car.


Er waren zelfs TV mannetjes aanwezig, dat geeft natuurlijk altijd leuke foto's ;)


En er was ook een nieuwe Elise S2 111s.


Duidelijk andere diffuser


Andere velgen (tja, je moet er van houden)

En de nieuwe hardtop

Daarna was het tijd voor een korte rijdersbriefing. Het is een corso en geen race, dus we moesten het rustig aan doen. Mja, en dat zeg je tegen een groep Lotus eigenaren die op een circuit gaan rijden?


In totaal waren er 80 auto's die op het circuit een rondje gingen doen. Of we even in volgorde wilden opstellen. De klassiekers eerst, daarna de elise s1's, exiges etc, en als laatste de s2's. Naja, dat was dus makkelijk gezegd, maar werd een beetje een rommeltje ;)

Maar, als een van de laatste auto's, mochten we dan eindelijk de weg oversteken en het circuit op. Vanaf dat punt hebben we het hele zaakje op video staan.


Rondje Nurburgring

Na het rondje was het nog even wat details regelen en daarna weer terug richting Nederland. In Duitsland hebben we vrijwel het hele stuk binnendoor gereden. Erg mooi gebied daar, veel groen en heel veel hoogte verschillen. Tegen de tijd dat we weer in Nederland waren begon het toch een beetje laat te worden, dus hebben we maar een stuk snelweg gepakt.

Toch maar een keertje een echt snel rondje rijden op de ring, zeker de moeite waard.