copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Info

Rome

We waren voor een forum van HP uitgenodigd in Rome. Aangezien we geen van allen in Rome waren geweest zijn we een dag eerder gegaan en hebben we een stukje van de stad bekeken.

We waren redelijk vroeg in Rome aangekomen. De vlucht vanuit Brussel ging al om 07:00 dus we moesten veel te vroeg ons bed uit ;).
Eenmaal aangekomen op vliegveld Fiumicino hebben we een taxi genomen naar Rome. Daar hadden we een hotel geboekt in het centrum (D'Este Hotel), dicht bij het trein station en het colosseum.

Nadat we de bagage naar het hotel hadden gebracht zijn we de stad in gegaan. We kregen van het hotel twee stadsplattegronden die erg handig bleken te zijn.

Al snel kwamen we een terrasje tegen, dus eerst maar even wat drinken.


Echte espresso (kopje zit hier nog vol!)

Daarna zijn we doorgelopen naar het Colosseum. Dat gebouw is echt indrukwekkend groot. Op de foto's is wel redelijk te zien hoe hoog het is.


Om het Colosseum heen is veel activiteit, allemaal gericht op de toeristen. Van foto mogelijkheden tot eetgelegenheden.


Na kaartjes gekocht te hebben zijn we binnen wezen kijken. Het is wel te merken dat het een echte toeristenattractie is, zowel binnen als buiten is het vreselijk druk.
De vloer van het colosseum is open met een loopbrug. Hierdoor is mooi de gangen structuur te zien waarin vroeger de gladiatoren en de dieren werden opgesloten.

Na wat zoeken kwamen we erachter hoe je naar boven moest komen. Is wel even een bizar gezicht, zomaar een lift aan te treffen!

Boven heb je een geweldig overzicht over een druk kruispunt.

Het is toch echt een heel verschil hoe mensen daar rijden. Over het algemeen wordt er wel gelet op verkeerslichten, maar voorsorteer vakken en vluchtstroken worden genegeerd.
Er rijden ook erg veel bussen rond, waarvan deze toch wel het leukst is (en zo te horen electrisch).

Van boven kun je prachtig het hele colosseum zien. Hieronder een panorama opname die ik heb gemaakt. Je hebt er overigens wel java voor nodig om hem te kunnen bekijken.


(Heen en weer bewegen met de cursortoetsen of de muis en met A en Z kun je in- en uitzoomen).

Naast het colosseum is de Arc d'Constantine te vinden, duidelijk wel uit een andere periode.

Na een tijd in het colosseum te hebben rondgewandeld zijn we opzoek gegaan naar een lunchgelegenheid. Een ding waar je echt rekening mee moet houden: ga niet naar de toeristische restaurantjes (die fout hebben we dus gemaakt met de lunch). Het is daar erg duur, en de kwaliteit van het eten is een stuk minder.

Na de lunch zijn we verder de stad door gelopen. Wat dan echt opvalt is hoeveel scooters er rondrijden. Wel begrijpelijk als je ziet hoe smal de straatjes soms en zijn en de hoeveelheid ander verkeer wat rondrijdt.

Gezien de warmte en mijn hooikoorts hebben we het de rest van de middag rustigaan gedaan en hebben we een terrasje opgezocht.

's Avonds zijn we wat uitgebreider opzoek gegaan naar een restaurant. Na wat zoeken hebben we er een gevonden waar blijkbaar de lokale bevolking ook komt. En dat bleek een goede keuze. Eten was er echt heerlijk.

Na het HP forum zijn we op vrijdag avond terug gevlogen naar Brussel. Op weg naar de gate kwamen we een monitor met vluchtgegevens tegen. Maar zo te zien was die niet helemaal meer in orde ;)