copyright 1998-2018 by Mark Verboom
ipv6 ready

Ga terug naar Info

Auto Rai 2001

Vandaag met Arno naar de auto rai geweest. Even kijken naar autootjes, en speciaal naar de nieuwe Lotus Elise en naar de Mercedes C32 AMG.

Drukte viel 's ochtends erg mee. In de buurt van de Rai geparkeerd (+/- 10 minuten loopafstand), was meer dan voldoende ruimte. Gelukkig hadden we al kaarten, dus we hoefden binnen niet meer in de rij te staan bij de kassa.

Eerste stuk zijn we even snel langs wat stands gelopen. Weinig echt spectaculaire auto's gezien. Na wat zoeken hadden we wel snel de Lotus stand te pakken. Stand was redelijk uitgebreid. Ze hadden zelfs twee Lotus Exige meegenomen.


Lotus Exige

Verder stond er natuurlijk de nieuwe Elise.


De nieuwe Elise

Na even met een van de Lotus mensen te hebben gepraat mochten we ook even op de stand rondkijken. Van dichtbij kun je nog beter zien hoe de styling van de nieuwe Elise is veranderd. Erg groot pluspunt is de groter kofferbak. Deze was wat aan de krappe kant, maar is nu redelijk gegroeid. Veder is een erg opvallende feature de diffuser achterop de auto.


De standaard diffuser achterop de Elise

Er stond op de stand ook nog een Elise met een nog grotere diffuser. Helaas ws daarvan net de foto mislukt :-(.
Ook het dak van de auto is veranderd. Het is nu een stuk makkelijker om het dakje even snel te monteren. Ook de inbus sleutel die je daarbij nodig had is verdwenen, wat een stuk handiger is.


Het nieuwe dak van de Elise. Van een afstand lijkt er weinig veranerd, tot je hem gaat monteren ;-)

Natuurlijk ook nog een paar andere foto's genomen op de stand:


Het nieuwe interieur. De handgrepen zijn verhuisd naar de
bovenkant van de deur.


En natuurlijk ook in andere kleurtjes ;-)
Later zijn we op de Opel stand ook nog even wezen kijken bij de Opel Speedster. Is ook gebaseerd op het chasis waar de Elise opstaat. Echter, als je prijzen, uiterlijk en specs gaat vergelijken kom je toch weer op de Elise uit. Misschien dat de Opel in het dagelijks gebruik net iets praktischer is, maarja, hoort dat bij zo'n auto?

Na weer een stukje gelopen te hebben kwamen we uit bij de Brabus stand. En wat kom je als eerste tegen? Jawel, een getunde Smart! Naja, getuned, 70PK en 100Nm schieten natuurlijk nog steeds niet erg op, maar het uiterlijk mag er wel zijn.


Smart met Brabus aankleding.

Naast andere getunde Mercedes modellen, hadden ze ook de C V8 staan. Ze hebben het gepresteerd om de V8 uit de S klasse onder de motorkap van de nieuwe C te krijgen. Je kunt ook duidelijk zien dat het allemaal maar net past.


Het was even proppen...

De velgen mogen er trouwens ook zijn, 18". Het past allemaal maar net.


18" en 265mm breed...

Carlsson was zowaar ook te vinden op de Rai (ook een Mercedes tuner). Ook zij hadden hun getunde C klasse staan. Wat minder spectaculair als de Brabus versie, maar toch ook er gaaf.Bij nadere inspectie bleken de dubbele uitlaten wel een beetje fake. Ze waren gewoon van links naar rechts verbonden met een buis, en dus niet gesplitst ;-)
Als laatste nog even wat foto's wezen nemen op de Mercedes stand. Daar hadden ze de C32 AMG staan. Styling zag er erg netjes uit, maar wel een stuk meer behouden dan de Brabus en Carlsson uitvoeringen. Erg uitgebreide foto's heb ik niet kunnen nemen, aangezien het erg druk was op de stand.
Verder hebben we nog rondgekeken bij een aantal kleine stands, waaronder een paar die gespecialieerd zijn in auto karikaturen. Ook de banden makers waren goed vertegenwoordigd. Erg handig om even wat dingen te vergelijken, en uit te maken welke de volgende set gaat worden voor onder de auto.

De Rai was erg leuk om alle modellen even naast elkaar te zien staan, maar er waren wel erg weinig nieuwtjes. Gelukkig hadden wij een aantal dingen die we er wilden zien, maar anders had ik het toch als saai moeten bestempelen. Volgende keer maar eens een motorshow in Geneve of Londen gaan bekijken, daar worden in iedergeval meer modellen geintroduceerd.